H Škoda καλωσορίζει το 19.000.000στό αυτοκίνητό της

H Škoda καλωσορίζει το 19.000.000στό αυτοκίνητό της

Το αυτοκίνητο-ορόσημο που ανεβάζει την παραγωγή της τσεχικής εταιρείας στα 19 εκατομμύρια αυτοκίνητα είναι ένα Fabia σε απόχρωση Moon White.

Η Škoda ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1895 ως βιομηχανία κατασκευής ποδηλάτων υπό την ονομασία «Laurin & Klement».

Η παραγωγή αυτοκινήτων για τη Škoda ξεκίνησε το 1905 στο εργοστάσιο του Mladá Boleslav, όπου συναρμολογείτο η πρώτη Voiturette A. Σήμερα, ύστερα από 111 χρόνια, η τσεχική φίρμα που ανήκει στον όμιλο της Volkswagen, έφτασε στο σημείο που η παραγωγή της έπιασε τα 19.000.000 αυτοκίνητα, περιλαμβανομένων και των οχημάτων που κατασκεύασε υπό τη φίρμα «L&K».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το  Škoda Fabia 1.0 MPI

Το γιορτινό μοντέλο είναι ένα Fabia σε χρώμα Moon White που κατέλαβε την κεντρική θέση στο ιστορικό εργοστάσιο της Κεντρικής Βοημίας, όπου και απαθανατίστηκε με ιστορικά μοντέλα της Škoda. Η επίτευξη αυτού του αριθμού συνέπεσε με τα 25α γενέθλια της εταιρείας για τη συνεργασία της με τον όμιλο Volkswagen. Μια συμφωνία που συνέβαλε τα μέγιστα στην επίτευξη αυτού του αριθμού. Από το 1991 που η Škoda έγινε μέλος της οικογένειας της VW, αύξησε την παραγωγής της για να φτάσει σήμερα στο σημείο μιας ευρείας γκάμας, αποτελούμενης από επτά μοντέλα και περισσότερες από 40 εκδόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Škoda Rapid Spaceback 1.2 TSI 110 PS

Η δραστηριότητα της Škoda σήμερα έχει επεκταθεί σε 14 εργοστάσια σε επτά χώρες, ενώ από την άνοιξη του 2017θα επεκταθεί ακόμη περισσότερο: Το ανανεωμένο Octavia θα ξεκινήσει να παράγεται στην Αλγερία, στο νέο εργοστάσιο VW-SOVAC στην πόλη Relizane.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Škoda Kodiaq  

Το πρόσφατο μοντέλο-κλειδί για την τσεχική εταιρεία είναι το 7θέσιο Kodiaq, το πρώτο μεγάλο τσεχικό SUV κατά τη Škoda που θα ξεκινήσει την εμπορική καριέρα του από τον Φεβρουάριο του 2017. Αναμένουμε να ακολουθήσουν ένα ολοκαίνουργιο Yeti, ένα ανανεωμένο Rapid κατά το δεύτερο 6μηνο του 2017 και ένα Fabia SUV. Στην γκάμα της Škoda σε δύο χρόνια, το 2019, θα έλθουν να προστεθούν τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα, που θα βασίζονται στο Kodiaq και στη ναυαρχίδα της εταιρείας, το Superb.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πράσινο φως για την κουπέ έκδοση του Škoda Kodiaq

Στους προσεχείς μήνες, η τσεχική εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τη hot έκδοση του Octavia μα τα διακριτικά «RS», αλλά και ένα πιο σπορ Kodiaq με το διακριτικό «Sportline». Στο πρόγραμμα των μοντέλων αναμένεται και ένα Superb RS, αν και όλο το πρόγραμμα των «RS» βρίσκεται υπό επανεξέταση κατά πόσο επωφελές και επικερδές είναι για την εταιρεία.


[Πηγή Škoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube