H Geely επιχείρησε να εξαγοράσει τη Fiat Chrysler πριν επενδύσει στην Daimler

H Geely επιχείρησε να εξαγοράσει τη Fiat Chrysler πριν επενδύσει στην Daimler

Είχαν συζητήσεις, αλλά διαφώνησαν τελικά στο θέμα του τιμήματος.

Ο πρόεδρος της Geely, Li Shufu, αγόρασε πρόσφατα μερίδιο 9,69% της Daimler AG, όμως δημοσίευμα αναφέρει ότι αρχικά ενδιαφερόταν για την Fiat Chrysler Automobiles.

Οι φήμες αυτές κυκλοφόρησαν έντονα τον περασμένο Αύγουστο, καθώς λεγόταν ότι η Geely ήταν μία από κάμποσες κινεζικές εταιρείες –μεταξύ των οποίων οι Dongfeng, Great Wall και Guangzhou– οι οποίες ήθελαν να εξαγοράσουν την FCA. Λίγες μέρες μετά την εμφάνιση των δημοσιευμάτων, ο εκτελεστικός διευθυντής της Geely, Gui Shengyue, διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες λέγοντας «Δεν έχουμε κανένα τέτοιο σχέδιο προς το παρόν».

Ενώ έδειχνε να έχει μπει τέλος στην ιστορία, το Bloomberg αναφέρει ότι το Zhejiang Geely Holding Group συναντήθηκε με την FCA στα μέσα του 2017 για να συζητήσουν την πιθανότητα εξαγοράς. Δεν είναι γνωστό πόσο σοβαρές ήταν οι συζητήσεις, όμως το Bloomberg τις αναφέρει ως «ανεπίσημες συνομιλίες».

Παρά τον ανεπίσημο χαρακτήρα του πάντως, φαίνεται πως τα δύο μέρη συζήτησαν και το τίμημα της συμφωνίας. Κι εκεί ήταν που οι συζητήσεις κόλλησαν καθώς η Geely και η FCA είχαν διαφορετική γνώμη πάνω στην αξία της αυτοκινητοβιομηχανίας αφού θα είχε ολοκληρώσει το πενταετές πλάνο της που φτάνει έως το τέλος του 2018.

Δεν είναι γνωστό το πόσο η Geely και ο Shufu ήθελαν να πληρώσουν, αλλά τα 9 δις ευρώ που επένδυσαν σε μετοχές της Daimler ίσως αποτελεί μια ένδειξη του πόσα χρήματα ήταν στο τραπέζι. Όμως, το δημοσίευμα σημειώνει ότι η αξία της FCA στην αγορά φτάνει περίπου τα 27 δις ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το αφεντικό της Geely αγοράζει μερίδιο 9 δις ευρώ στη Daimler

[Πηγή: Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube