Ferrari 458, ωδή στους ατμοσφαιρικούς κινητήρες [video 9’]

Ferrari 458, ωδή στους ατμοσφαιρικούς κινητήρες [video 9’]

Μια συλλογή από κλιπάκια για να χαρείτε τον μοναδικό ήχο της τελευταίας Ferrari με πολύστροφο V8 χωρίς τούρμπο.

Οι περιβαλλοντικές πιέσεις ανάγκασαν τη Ferrari να αντικαταστήσει την 458 Italia κάπως πρόωρα. Ας της αποτίσουμε λοιπόν τον φόρο τιμής που της αξίζει.

Τα πλάνα που θα δείτε στη συνέχεια απεικονίζουν τις πιο έντονες στιγμές με Ferrari 458: από τα ντόνατς που έκανε το αυτοκίνητο της Betsafe στον τερματισμό του περσινού Gumball Rally μέχρι κλασικά περάσματα από τούνελ, που δείχνουν πόσο οι βενζινοαίματοι λατρεύουν αυτό το ιταλικό σούπερκαρ.

Και έχουν δίκιο να λατρεύουν την προκάτοχο της νέας 488 GTB (διαβάστε οδήγηση εδώ). Διότι παρά τις κάποιες αδυναμίες της, η 458 Italia πρόσφερε ένα κοκτέιλ συναισθημάτων τόσο δυνατό κι εθιστικό, που δεν μπορούσε να του αντισταθεί κανείς.

Με το τύπου F1 διαφορικό της και τα εξελιγμένα στους αγώνες ηλεκτρονικά της συστήματα, η 458 Italia ήταν ένα εργαλείο για drift με χειρουργική ακρίβεια. Κάθε στροφιλίκι στο τιμόνι της ήταν μια αξέχαστη εμπειρία. Από την άλλη βέβαια ήθελε και χέρια, όπως αποδεικνύουν τα πάμπολλα video με τράκες και στούκες στο διαδίκτυο, όπου πρωταγωνιστούν Ferrari 458.

Ποια 458 να προτιμήσει κανείς; Η Speciale είναι βέβαια μοναδικό όπλο και ο κινητήρας της έχει το ρεκόρ ιπποδύναμης ανά λίτρο (για ατμοσφαιρικός). Όμως και η Spider είναι σαγηνευτική, αφού συνδυάζει σχεδόν όλα τα πλεονεκτήματα της κουπέ, με την ανοιχτή οροφή που σε αφήνει να ζεις ανόθευτο τον μοναδικό ήχο του μοτέρ.

ΑΚΟΜΗ Δείτε το video του DRIVE από τη δοκιμή της Ferrari 458 Speciale

Μπορεί καινούργιες να μην μπορείς να αγοράσεις τις 458 πια, αλλά υπάρχει προσφορά στην αγορά του μεταχειρισμένου (λέμε τώρα…) και βέβαια πληθώρα λύσεων και πακέτων στον κόσμο της βελτίωσης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube