Επίσημο: Περιπολικό VW e-Golf

Επίσημο: Περιπολικό VW e-Golf

Η Volkswagen αποκάλυψε το περιπολικό e-Golf λίγο πριν από το ντεμπούτο του στην Έκθεση και Συνέδριο Γενικού Εξοπλισμού Αστυνομίας που θα γίνει στη Λειψία.

Το Volkswagen e-Golf της Αστυνομίας είναι βαμμένο στα παραδοσιακά χρώματα της γερμανικής «Polizei», το μπλε και το ασημί ανοιχτό, και είναι εξοπλισμένο με τα απαραίτητα φώτα-σειρήνες, καθώς και ασυρμάτους για την επικοινωνία του πληρώματος.

Το περιπολικό e-Golf δεν διαφέρει από το στάνταρ μοντέλο. Έτσι ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 115 PS και ροπή 27,5 kgm. Βρίσκεται φυσικά μπροστά, ενώ οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, ζυγίζουν 318 kg, είναι χωρητικότητας 24,2 kWh και όπως σε όλα τα ηλεκτρικά VW είναι τοποθετημένες μεταξύ των δύο αξόνων και κατά το δυνατόν χαμηλότερα για καλύτερη οδική συμπεριφορά.

Το e-Golf χρειάζεται 10,4” για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h και έχει αυτονομία μέχρι και 190 km με μία φόρτιση. Αυτονομία που δεν επηρεάζεται σημαντικά από τον τρόπο οδήγησης σε ένα κατά τα άλλα κανονικό Golf, όπως μπορέσαμε να διαπιστώσουμε όταν οδηγήσαμε το αυτοκίνητο.

[Πηγή Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube