Είναι αυτή η πιο «κουλ» εμπορία αυτοκινήτων στον κόσμο; [video]

Είναι αυτή η πιο «κουλ» εμπορία αυτοκινήτων στον κόσμο; [video]

Η Hexagon του Λονδίνου πουλάει μεν μεταχειρισμένα, αλλά είναι κι ένας πραγματικός παράδεισος για τους φαν του αυτοκινήτου.

Μέσα σε μια θάλασσα από Porsche, θα δεις σπάνιες Ferrari, Jaguar, Aston Martin, μεταξύ των οποίων και μια αγωνιστική DB4 Lightweight με ιστορία.

Αν ακούσετε για εμπορία αυτοκινήτων, η εικόνα που έρχεται στο μυαλό σας δεν είναι συνήθως θετική. Σκέφτεστε τρακαρισμένα που έχουν επισκευαστεί, γυρισμένα κοντέρ, ανειλικρινείς πωλητές που πάνε να σας τουμπάρουν… Στη Hexagon Modern Classics όμως δεν θα πάτε για να διαπραγματευτείτε την αγορά ενός μεταχειρισμένου Toyota ή FIAT.

Οι εγκαταστάσεις της Hexagon δεν γεμίζουν τόσο το μάτι αν τις δεις από το δρόμο. Γι’ αυτό και το κανάλι Carfection του YouTube, είπε να μας κάνει μια ξενάγηση στο εσωτερικό τους. Με ξεναγό τον ίδιο τον πρόεδρο της εταιρείας, Paul Michaels, που αν τον έβλεπες στο δρόμο, με το φθαρμένο τζιν και το πουλόβερ, δεν θα τον έκοβες με τίποτε για «γκουρού» του αυτοκινήτου. Κι όμως, πρόκειται για μορφή του χώρου, αφού μεταξύ άλλων είχε και ιδιωτική ομάδα Formula 1 τη δεκαετία του 1970. Γι’ αυτό θα τον ακούσετε να μιλάει για σπάνια κλασικά αυτοκίνητα σαν να μιλούσε για μεταχειρισμένα Ibiza.  

Μιλάει όμως για Porsche, Ferrari και Aston, μερικές από τις οποίες ανήκουν στη δική του προσωπική συλλογή – όπως η DB4 Lightweight, που την οδηγούσε κάποτε ο Stirling Moss. Τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι πάντως για πούλημα, όπως αυτή η πανέμορφη 911 Sport Classic, που έχει ήδη βρει αγοραστή αλλά παραμένει στην έκθεση.

Στη Hexagon θα βρείτε κάθε είδους 911, και οι περισσότερες είναι της γενιάς 997. Ο Michaels πιστεύει ότι οι 997 θα γίνουν ανάρπαστες, όπως έχουν γίνει οι 993, οι τελευταίες αερόψυκτες 911. Κι αυτό διότι η 997 είναι η τελευταία 911 πριν την ενεργή ανάμιξη της VW.

Μαζί με τα αυτοκίνητα, στην έκθεση υπάρχουν και διάφορα αναμνηστικά εποχής, όπως παλιά κουτιά καυσίμων και λιπαντικών, αλλά και έργα τέχνης όπως μια Mercedes-Benz 300SL Gullwing φτιαγμένη εξολοκλήρου από ξύλο τικ.

Τελικά, η Hexagon είναι περισσότερο μουσείο παρά εμπορία όπου θα πας για να παζαρέψεις αυτοκίνητο να κάνεις τη δουλειά σου.

[Πηγή:  Carfection / YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube