Η VW ανανέωσε το συμβόλαιο του Winterkorn έως το 2019

Η VW ανανέωσε το συμβόλαιο του Winterkorn έως το 2019

Το εποπτικό συμβούλιο της Volkswagen αποφάσισε να επεκτείνει το συμβόλαιο του Martin Winterkorn's ως επικεφαλής του ομίλου για άλλα δύο χρόνια.

Ο Martin Winterkorn θα παραμείνει επικεφαλής του Group VW τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2018, όπως αποφάσισε σήμερα το εποπτικό συμβούλιο του ομίλου.

Στη σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου, Berthold Huber, λέει: «Όλοι μαζί, με τον Καθηγητή martin Winterkorn στο τιμόνι, θα συνεχίσουμε στον επιτυχημένο δρόμο των τελευταίων χρόνων και θα εφαρμόσουμε συστηματικά τους στόχους του [προγράμματος] Strategy 2018»

Πριν λίγο καιρό υπήρχαν αμφιβολίες για το αν ο Winterkorn θα παρέμενε επικεφαλής του Group VW, αφού είχε ανοιχτά επικριθεί από τον προηγούμενο πρόεδρο του εποπτικού συμβουλίου, Ferdinand Piëch, ο οποίος όμως παραιτήθηκε τον Απρίλιο.

Ο Piëch, μέλος της οικογένειας Porsche, θεωρείτο ο μεγάλος παίκτης στον όμιλο από τότε που είχε γίνει πρόεδρος του ΔΣ της VW το 1993.

Η ανακοίνωση της VW μετά την παραίτηση του Piëch έλεγε: «Τα μέλη της διευθύνουσας επιτροπής κατά πλειοψηφία συμφώνησαν ότι, υπό το φως των εξελίξεων τις προηγούμενες εβδομάδες, η αμοιβαία εμπιστοσύνη που απαιτείται για επιτυχημένη συνεργασία δεν υπάρχει πλέον.

«Σε αυτό το πλαίσιο, ο Professor Doctor Ferdinand K. Piëch παραιτείται από τα καθήκοντά του ως πρόεδρος και από όλες τις εξουσίες του στο εποπτικό συμβούλιο του Group VW, από αυτή τη στιγμή».

Στην αρχή του καλοκαιριού, η VW εκθρόνισε την Toyota από την πρώτη θέση στις παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων. Ο γερμανικός όμιλος πούλησε 5,04 εκατομμύρια αυτοκίνητα το πρώτο εξάμηνο του 2015, έναντι 5,02 εκατ. της Toyota.

Η απόφαση για την επέκταση του συμβολαίου του Winterkorn θα υποβληθεί επίσημα στη γενική συνέλευση του Group VW στο τέλος αυτού του μήνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube