Η προσθιοκίνητη κόντρα της χρονιάς: Civic Type R vs Golf GTI Clubsport [video]

Η προσθιοκίνητη κόντρα της χρονιάς: Civic Type R vs Golf GTI Clubsport [video]

Το Golf GTI πήρε πρόσφατα το ρεκόρ του Nurburgring από το Type R. Παίρνει το Honda το αίμα του πίσω στην ευθεία;

Φέτος είναι η 40ή επέτειος του Golf GTI και τη γιόρτασε με το ρεκόρ στο Nurburgring Nordschleife. Το Type R όμως κρατάει ακόμα τον τίτλο του πιο γρήγορου προσθιοκίνητου παραγωγής σε 4 άλλες πίστες.

Μετά από χρόνια που «έτρωγε ξύλο» ως ατμοσφαιρικό, το καυτό Honda τρομοκρατεί τώρα κάθε άλλο προσθιοκίνητο της αγοράς και η αυτοπεποίθησή του όλο και ανεβαίνει. Τα πράγματα μάλιστα ίσως γίνουν ακόμα πιο δύσκολα για τους ανταγωνιστές του, του χρόνου, όταν θα βγει το καινούργιο Civic Type R.

Γιατί έχουμε εδώ το απλό GTI Clubsport και όχι το Clubsport S του ρεκόρ; Διότι είναι 5θυρο και με πίσω κάθισμα, όπως το Type R, ενώ το S είναι ένα 3θυρο διθέσιο ειδικά φτιαγμένο κι ελαφρωμένο για να κάνει χρόνους σε πίστα.

Αν νικήσει το Type R στην κόντρα, θα είναι μια νίκη με σημασία διότι πρόκειται για το πρώτο καυτό χάτσμπακ της Honda εδώ και πέντε χρόνια και για τον πρώτο της δίλιτρο κινητήρα τούρμπο.

Από την πλευρά της, η Volkswagen φτιάχνει δίλιτρους TSI εδώ και μια δεκαετία. Και το GTI Clubsport έχει το θεωρητικό πλεονέκτημα του γρήγορου κιβωτίου DSG και του συστήματος launch control για γρήγορες εκκινήσεις.

Από την άλλη, το Type R έχει 20 άλογα παραπάνω, ακόμα κι όταν ο κινητήρας του Golf λειτουργεί με overboost. Έχει επίσης 5 kgm ροπής περισσότερα και είναι πιο ελαφρύ, στα 1.307 kg, διότι δεν έχει αυτόματο κιβώτιο, μπλοκέ διαφορικό ή πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων.

Θα πάρει λοιπόν το Honda το αίμα του πίσω; Δείτε το video που ακολουθεί. Ό,τι και να γίνει πάντως, θα έχει σημασία για μας τους βενζινοαίματους, όμως δεν θα μπορεί να ανατρέψει τη συντριπτική υπεροχή σε πωλήσεις που έχει το απλό Golf στην ευρωπαϊκή αγορά έναντι του Civic.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube