Η Κίνα απαγόρευσε τις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στους αυτοκινητοδρόμους της

Η Κίνα απαγόρευσε τις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στους αυτοκινητοδρόμους της

Η απαγόρευση έγινε για λόγους ασφαλείας και λογικά θα επιβραδύνει την εξέλιξη της τεχνολογίας από κινεζικές εταιρείες.

Η Κίνα απαγόρευσε τις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στους αυτοκινητοδρόμους, ενώ οι νομοθέτες συνεργάζονται με την τοπική αστυνομία για να θεσπίσουν συγκεκριμένους εθνικούς κανόνες για τις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων.

Έχει συνταχθεί ένα πρώτο νομοσχέδιο το οποίο, αν απαγορεύει ολοκληρωτικά τις δοκιμές εξέλιξης αυτόνομων οχημάτων στους αυτοκινητοδρόμους, οι τοπικοί κατασκευαστές αυτοκινήτων μπορεί να καθυστερήσουν στην εξέλιξη της αντίστοιχης τεχνολογίας, καθώς θα περιορίζονται σε μικρότερες τοπικές οδούς και δεν θα μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνατότητες ταξιδιού με υψηλές ταχύτητες.

Σε πρόσφατο φόρουμ στο Πεκίνο, ο επικεφαλής του τμήματος αυτοκινήτων του υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφορικής, She Weizhen, δεν ανακοίνωσε το πότε θα ολοκληρωθούν και θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί.

Η Κίνα, όπως και οι άλλες χώρες, προσπαθεί να ισοσταθμίσει την πίεση από τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας με εκείνη για τη διατήρηση της ασφάλειας στο πολύ εκτεταμένο οδικό της δίκτυο.

Δεδομένης της αρνητικής δημοσιότητας που έχει πάρει τελευταία η αυτόνομη οδήγηση, η στάση της κινεζικής κυβέρνησης είναι κατανοητή.

[Πηγή: Automotive News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube