Η Honda μιλά την «πρακτική» σχεδιαστική γλώσσα

Η Honda μιλά την «πρακτική» σχεδιαστική γλώσσα

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στην πρακτικότητα έναντι του σπορ στιλ, παρά τα σχεδιαστικά ακραία νέα Civic Type R και NSX.

Το ντιζάιν των Honda θα εξακολουθήσει να δίνει έμφαση στην πρακτικότητα και όχι στη γοητεία, σύμφωνα με τον Testsuo Iwamura, επικεφαλής λειτουργιών της  ιαπωνικής εταιρείας.  

Η επιστροφή της Honda στα σπορ μοντέλα και στα εκρηκτικά χάτσμπακ, με τα νέα NSX και Civic Type R ξεσήκωσαν υποθέσεις ότι η εταιρεία θα μπρούς να υιοθετήσει πιο σπορ στιλ σε όλη την γκάμα, αλλά ο Iwamura δεν σιγοντάρει τις αναφορές.

«Οι στιλιστικές αρχές μας υπηρετούν τη στόχευση για μάξιμουμ χώρο για τον οδηγό και τους επιβάτες, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούμε να φτιάχνουμε συνδυασμούς κινητήρα και κιβωτίου που να καταλαμβάνουν το μικρότερο δυνατό χώρο», λέει ο Iwamura. «Πάνω απ’ όλα, η εστίασή μας βρίσκεται στο να πετύχουμε καλή ορατότητα για τον καθένα μέσα στο αυτοκίνητο».

«Επομένως, το στιλ μας είναι λίγο διαφορετικό από αυτό των ανταγωνιστών μας. Μερικοί κατασκευαστές προσπαθούν να περάσουν σε ακρότητες και να δημιουργήσουν ένα "αιχμηρό", δυναμικό στιλ. Οι δικές μας αρχές–που υποστηρίζονται από τους πελάτες μας- εστιάζονται στην ορατότητα και στις τάσεις που υπαγορεύουν τα υφιστάμενα στιλ».

«Αυτό είναι ο τρόπος που σκέφτεται η Honda. Δεν θα αλλάξουμε την κατεύθυνσή μας, πηγαίνοντας πάνω, κάτω ή πλάγια. Ο σχεδιασμός μας τυγχάνει της αποδοχής των πελατών μας και θα είμαστε προσηλωμένοι σε αυτές τις αξίες».

[Πηγή Honda]
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube