Δείτε μια ομάδα στρατιωτών να λύνει εντελώς και να ξαναδένει ένα Jeep σε 2’ 39”! [video]

Δείτε μια ομάδα στρατιωτών να λύνει εντελώς και να ξαναδένει ένα Jeep σε 2’ 39”! [video]

Άξιοι θαυμασμού οι οκτώ Καναδοί μηχανικοί, αλλά για να τους δούμε να κάνουν το ίδιο και με το σύγχρονο Wrangler…

To video είναι παλιό, όμως αξίζει να το ξαναθυμηθούμε διότι οι οκτώ μηχανικοί του Καναδικού Στρατού δουλεύουν σαν καλοκουρδισμένα ρομποτάκια.

Βέβαια, πρόκειται για ειδικούς τεχνικούς της Σχολής RCEME (Royal Canadian Electrical and Mechanical Engineers) κι επιπλέον το κλασικό Jeep δεν είναι οποιοδήποτε στρατιωτικό Jeep του 1960, αλλά το λεγόμενο Jiffy Jeep” που έχει υποστεί κάποιες «ελαφρές» μετατροπές για να λύνεται και να ξαναδένεται στο πι και φι (π.χ. δουλεύει μόνο το ένα από τα 4 μπουζί).

Πάντως, το αυτοκίνητο δεν είναι ένα συνονθύλευμα χαλαρά βιδωμένων ανταλλακτικών, αφού το βλέπουμε να κινείται μόνο του –με τους 8 στρατιώτες μέσα– πριν και μετά το ολιγόλεπτο λύσιμο-ξαναδέσιμο.

Το λύσιμο ξεκινά με την αφαίρεση του καπό και του ψυγείου, μετά αφαιρείται όλο το (μονοκόμματο) αμάξωμα και στη συνέχεια οι δύο άξονες και το κινητήριο σύνολο. Όλα γίνονται τόσο γρήγορα, που το ξεβίδωμα των μπουλονιών από τους τροχούς μάς φαίνεται πως παίρνει έναν αιώνα.

Σύμφωνα με το site Maple Leaf της καναδικής κυβέρνησης, το ρεκόρ της Jiffy Jeep Team για την όλη παράστασή της είναι μόλις 2’ 39”. Ας δοκιμάσουν όμως να κάνουν το ίδιο με ένα σύγχρονο Wrangler, με όλα τα συστήματα και τα ηλεκτρονικά του…

[Πηγή: Maple Leaf μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube