Beam me up, e-Golf [video]

Beam me up, e-Golf [video]

Το Star Trek επιστράτευσε η Vοlkswagen για να διαφημίσει την πρωτοπορία και την τεχνολογία της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι παλιότεροι θα τους θυμούνται και με τα κατά κόσμον ονόματά τους. Οι William Shatner (Captain Kirk) και Leonard Nimoy (Mr. Spock) ήταν οι πρωταγωνιστές στην τηλεοπτική σειρά Star Trek που στην Ελλάδα την πρωτοείδαμε το 1971 από το Κανάλι 11 (ΕΙΡΤ) και υπό τον τίτλο «Ταξίδι στ’ αστέρια».

Ποιος δεν θυμάται, εξάλλου, την απίθανη φράση «Beam me up, Scotty», «διακτίνισέ με, Scotty», όταν κάποιος από το πλήρωμα του Εντερπράιζ απευθυνόταν στον Σκοτσέζο μηχανικό Montgomery Scott, κατά κόσμον και πλέον μακαρίτη James Doohan, για να τον στείλει ή να τον γυρίσει με τηλεμεταφορά από κάπου.

Τους τηλεοπτικούς Captain Kirk και τον ύπαρχό του στο Εντερπράιζ, τον ημι-Βολκάνιο  Mr. Spock επιστράτευσε λοιπόν η Vοlkswagen για να διαφημίσουν το οικολογικό νέο e-Golf. Η διαφήμιση γυρίστηκε στις ΗΠΑ και, παρά το χαρακτηριστικό περιβάλλον των βορειοαμερικανικών αστικών προαστίων, απευθύνεται στο γερμανικό κοινό, Στο στόρι της διαφήμισης, ο Captain Kirk κάθεται πίσω από το τιμόνι ενός e-Golf και συναντά τον Mr. Spock που οδηγεί ένα XL1. Και όλα αυτά συμβαίνουν υπό το οικείο soundtrack του Star Trek.



Το νόημα της διαφήμισης είναι να κάνει ξεκάθαρο ότι καθένας μπορεί να αγοράσει ένα e-Golf που δεν είναι και κάτι τόσο πολύπλοκο όσο άλλα υβριδικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν. Ωστόσο, το σλόγκαν «μέλλον για όλους» βλογάει το γένια της Volkswagen περισσότερο απ’ όσο της αξίζει, καθώς υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές που έχουν εντρυφήσει στην ηλεκτροκίνηση πολύ πριν από αυτήν.

[Πηγή Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube