Alfa Romeo και Maserati στα χέρια των Ινδών;

Alfa Romeo και Maserati στα χέρια των Ινδών;

Η Tata, μέσω της Jaguar Land Rover, ψάχνει να αγοράσει premium μάρκες, κι ο Marchionne είναι γνωστό ότι πουλάει…

Η ινδική Tata Motors έχει διαχειριστεί τέλεια την Jaguar Land Rover, αναπτύσσοντάς την συνεχώς, από το 2008 που την απέκτησε, μέχρι σήμερα.

Η πορεία αναγέννησης της βρετανικής εταιρείας είναι στα όρια του παραμυθιού, συνεχίζεται με το νέο Range Rover Velar και έπεται ένα ακόμα σημαντικό βήμα με το ηλεκτρικό SUV Jaguar I-Pace.

Όμως κανείς δεν πρέπει να επαναπαύεται στις δάφνες του, οπότε, όπως είπε στο Bloomberg πηγή που γνωρίζει το θέμα από μέσα, η JLR σχεδιάζει το επόμενο μεγάλο βήμα της. Αυτό θα είναι να αποκτήσει μια-δυο premium μάρκες, για να αποφύγει τη στασιμότητα, να μεγαλώσει το χαρτοφυλάκιό της, και βέβαια να αυξήσει τα έσοδά της.

Η Tata Motors, κατά το Bloomberg, ήδη αντλεί το 78% των εσόδων της από τις premium μάρκες της και για να αυξήσει τα έσοδα θα πρέπει να προσθέσει κάποιες μάρκες στο χαρτοφυλάκιό της, αφού θα πάρει χρόνο για να ανέβουν οι πωλήσεις των Jaguar και Land Rover εκεί που θέλουν οι Ινδοί. 

O συνειρμός με την Alfa Romeo και τη Maserati είναι παραπάνω από εύλογος. Ο δύο αυτές μάρκες της FCA αποτελούν σημείο προσοχής για τον CEO του ομίλου, Sergio Marchionne, που θα ήθελε να τις πουλήσει –όπως έκανε με τη Ferrari– για να χρηματοδοτήσει τις μαζικές μάρκες του.

Αν δούμε το πράγμα ψυχρά και όχι συναισθηματικά, μια τέτοια εξέλιξη ίσως ήταν η ιδανική και για τις δύο πλευρές. Διότι και η FCA θα αποκτούσε κεφάλαια για να αναπτυχθεί, και οι Alfa Romeo και Maserati θα μπορούσαν να ανθίσουν υπό τη σκέπη ενός ομίλου που έχει αποδείξει ότι ξέρει να διαχειρίζεται premium μάρκες, διατηρώντας την παράδοσή τους.

Η Tata, μέσω της JLR, ψάχνει επίσης να αγοράσει κάποιες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας που θα την βοηθήσουν να εξελίξει τα αυτοκίνητα της επόμενης γενιάς με την πλήρως αυτόνομη οδήγηση. Μόνον έτσι θα μπορέσει να συναγωνιστεί στα ίσια τους τρεις μεγάλους Γερμανούς κατασκευαστές αυτοκινήτων πολυτελείας.

[Πηγή: Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube