GP  Ρωσίας: Ντέρμπι με το ψυχολογικό προβάδισμα υπέρ της Mercedes

GP  Ρωσίας: Ντέρμπι με το ψυχολογικό προβάδισμα υπέρ της Mercedes

Με τον Hamilton να προηγείται κατά 40 βαθμούς από τον Vettel, ο Γερμανός δεν έχει και πολλές ευκαιρίες πλέον να κλείσει τη βαθμολογική ψαλίδα.

Με τον Hamilton να προηγείται κατά 40 βαθμούς από τον Vettel, τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα για τον Γερμανό που έχει σαν βασικό του αντίπαλο όχι τον οδηγό της Mercedes, αλλά τον κακό του εαυτό και το λάθη της ομάδας του.
Με δεδομένη και την προϊστορία που θέλει τη Mercedes να κερδίζει το συγκεκριμένο Grand Prix  από την πρεμιέρα του αγώνα μέχρι και το 2017, το ψυχολογικό «προβάδισμα» το έχει σαφώς η γερμανική ομάδα.

Με έξι αγώνες να απομένουν ως το τέλος της σεζόν, αν η κατάσταση συνεχίζει να εξελίσσεται όπως στους τελευταίους αγώνες τα πράγματα είναι δύσκολα για τον Vettel.
Ένα λάθος όμως ή μια ατυχία του Hamilton σε συνδυασμό με νίκη του Γερμανού θα μπορούσε να κλείσει τη βαθμολογική ψαλίδα και να ξαναβάλει τη Ferrari στο παιχνίδι.

Η πίστα στο Sochi βρίσκεται στο Ολυμπιακό Πάρκο που φιλοξένησε τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 2014 και στην ουσία πρόκειται για ένα σιρκουί δρόμου με μήκος 5,9 χιλιομέτρων.
Βασικό χαρακτηριστικό της διαδρομής το μεγάλο φάρδος του δρόμου, οι γρήγορες καμπές και οι μεγάλες ευθείες που αναγκάζουν τις μονάδες ισχύος να αποδίδουν στο όριο.

Η βελτίωση της Ferrari φέτος της δίνει ένα θεωρητικό προβάδισμα, αλλά ο Hamilton έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίζει αγώνες ξεπερνώντας αυτό το προβάδισμα, βάζοντας στο δρόμο μυαλό και οδηγική ικανότητα.
Την ίδια στιγμή ο Bottas δεν τα έχει πάει και άσχημα έχοντας πέρυσι πετύχει  pole position και νίκη και το 2014 μια θέση στο βάθρο.

Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον με τους δύο μονομάχους να κάνουν το παν για να πάρουν τους πολυπόθητους βαθμούς της νίκης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του αγώνα

Παρασκευή 28/9
FP1: 11:00-12:30
FP2: 15:00-16:30

Σάββατο 29/9
FP3: 12:00-13:00
Κατατακτήριες: 15:00-16:00

Κυριακή 30/9
Αγώνας: 14:10

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube