GP Bελγίου: Άνθρωπος της βροχής ο Hamilton πήρε την pole position 

GP Bελγίου: Άνθρωπος της βροχής ο Hamilton πήρε την pole position 

Ο καιρός άλλαξε τα δεδομένα στο Q3 και ο Βρετανός της Mercedes έκανε αυτό που έπρεπε.

Η Ferrari είχε σταθρό προβάδισμα στις δύο πρώτες περιόδους των ελεύθερων δοκιμώ στο Spa, είτε δια χειρός Vettel, είτε δια χειρός του εν ενεργεία πολυνίκη της πίστας Raikkonen. νην πέμπτη του pole position Το ίδιο έγινε και στην τριτη περίοδο, όμως εδώ η Mercedes έκλεισε λίγο την ψαλίδα της διαφοράς.

Στο Q1 ο Kimi ήταν αυτός που έκανε τον ταχύτερο χρόνο. Εξαιρετική η εμφάνισε των δύο μονοθεσίων της Racing Point (πρώην Force India), αλλά και αυτή του Leclerc. Στη Mercedes έβγαλαν στην πίστα τον Bottas σχεδόν τελευταία στιγμή για να γρέψει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο, αφού ούτως ή άλλως η ποινή του για αλλαγη κινητήριας μονάδας τον στέλνει στις πίσω θέσεις της σειρά εκκίνησης, μαζί με τους  Sainz, Alonso, Sirotkin, Stroll και Vandoorne που έκαναν τους χειρότερους χρόνους. 

Στο Q2, όλοι μπήκαν με την πολύ μαλακή γόμα, με τον Raikkonen να είναι για μια ακόμη φορά ο πιο γρήγορος από όλους. 

 ταχύτερος, μπροστά από τους Hamilton και Vettel. Ο ουρανός στο μεταξύ άρχισε να μαυρίζει επικίνδυνα και όλοι βγηκαν για έναν τελευταίο γύρο με τον Vettel να είναι αυτός που πήγαινε πιο γρήγορα από όλους αυτή τη φορά προσθέτοντας στο ενεργητικό του νέο ρεκόρ πίστας. Από τους υπόλοιπους Gasly, Hartley, Leclerc, Ericsson και Hulkenberg δεν πέρασαν στο Q3. 

Κάπου εκεί και λίγο πριν ανάψει το πράσινο φως για το Q3 άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες σταγόνες της βροχής.  Άπαντες βγήκαν γρήγορα στην πίστα χωρίς βροχινες γόμες πιστεύοντας πως το νερό δεν είχε ακόμη “πιάσει” καλά. Ωστόσο γελάστηκαν και μετά από ένα γύρο αναγκάστηκαν να μπουν στα πιτ για να φορέσουν την  ενδιάμεση γόμα. 

Με αυτην ο Raikkonen έκανε τον καλύτερο χρόνο για να τον αφήσει πίσω λίγο μετά ο Vettel. Ωστόσο η βροχή άρχισε να ελαττώνεται και οι χρόνοι κατέβαιναν. Κάπου εκεί φάνηκε το λάθος της Ferrari που είχε βάλει λίγα καύσιμα στον Kimi με αποτέλεσμα αυτός να μην έχει δυνατότητα για νέα προσπάθεια. Με τους υπόλοιπους να ριχνουν τους χρόνους τους, ο Raikkonen “καταδικάστηκε” στην 6η θέση. 

Στο μεταξύ ο Hamilton έκανε έναν εκπληκτικό γύρο γράφοντας τον καλύτερο χρόνο, με τον Vettel παρά τη διπλή προσπάθειά του στο τέλος να μην μπορεί να τον περάσει και να μένει δεύτερος με 7 δέκατα διαφορά. 

Ocon και Perez πανηγύρισαν περισσότερο από όλους την 3η και 4η θέση στη σειρά εκκίνησης που είναι η καλύτερη ένεση ηθικού για τη νεοσύστατη Racing Point Force India. 

Τέλος οι δύο Red Bull δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα καλύτερο από την 7η θέση του Verstappen και την 8η του Ricciardo παρά το γεγονός ότι στην αρχή του Q3 και όταν η βροχή ήταν δυνατή, έδειξαν προς στιγμήν ότι θα μπορούσαν υπό εκείνες τις συνθήκες να πετύχουν κάτι πολύ καλύτερο. 

b

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube