GP Baku: Ο Leclerc ταχύτερος στα ελεύθερα δοκιμαστικά

GP Baku: Ο Leclerc ταχύτερος στα ελεύθερα δοκιμαστικά

Επεισοδιακά εξελίχθηκε η πρώτη ημέρα των ελεύθερων δοκιμαστικών. 

Ενα καπάκι αποχέτευσης τίναξε στον αέρα τα ελεύθερα δοκμαστικά στον αγώνα του Baku αφού το FP1 κράτησε μόλις 10 λεπτά και στο FP2 όλοι έψαχναν να καλύψουν τον χαμένο χρόνο της πρώτης περιόδου. 

Στα πρώτα κιόλας λεπτά του FP1 βγήκε η κόκκινη σημαία και στη συνέχεια η περίοδος δοκιμων ακυρώθηκε, όταν ο Russell πάτησε σε ένα καπάκι από φρεάτιο αποχέτευσης που δεν ήταν καλά κλεισμένο με αποτέλεσμα αυτό να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο πάτωμα του μονοθεσίου του. Προηγουμένως από το σημείο είχε περάσει ο Leclerc ο οποίος όμως δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Σαν αποτέλεσμα του θέματος που προέκυψε με τον Russell βγήκε αμέσως κόκκινη σημαία τόσο για να απομακρυνθεί το μονοθέσιό του όσο και για να ελεγχθούν και τα υπόλοιπα φρεάτια που βρίσκονταν στο μήκος της διαδρομής. 

Στη συνέχεια όμως υπήρξε ένα ακόμη πρόβλημα καθώς ο γερανός που μετέφερε τη Williams στο γκαράζ της ομάδας “βρήκε” σε μια γέφυρα με αποτέλεσμα να έχει διαρροή υγρών που έπεφταν μέσα στην FW42. Κάπως έτσι ο Russell έχασε το FP2 και η διοργάνωση βρέθηκε με μια άκρως πληγωμένη αξιοπρέπεια. 

Στο FP2 η πίστα είχε μεγάλη κίνηση καθώς όλοι οι οδηγοί και οι ομάδες ήθελαν να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερους γύρους για να καλύψουν το κενό από το FP1 που ακυρώθηκε. 

Ωστόσο δεν έλειψαν και εδώ τα προβλήματα όταν ο Leclerc ακούμπησε με τον πίσω αριστερό τροχό της Ferrari στον τοίχο ενώ αμέσως μετά, σημάδεψε τον τοίχο και ο Lance Stroll με τη Racing Point. Η κόκκινη σημαία που βγήκε για να απομακρυνθεί το μονοθέσιο του Stroll μείωσε ακόμη περισσότερο τον διαθέσιμο χρόνο για τις ομάδες. Κόκκινη σημαία είχμε και όταν ο Daniil Kvyat βρήκε… τοίχο 25 λεπτα πριν την ολοκλήρωση του FP2. 

Ο Μονεγάσκος πάντως μέσα σε όλα αυτά, κατάφερε τον ταχύτερο χρόνο φορώντας τη μαλακή γόμα εμπρός από τον Vettel που και αυτός με τη σειρά του βρέθηκε μπροστά από τους Hamilton, Verstappen και Bottas που συμπλήρωσαν την πεντάδα. 

Τoro Rosso και McLaren τα πήγαν καλά σε αντίθεση με τη Renault που δεν έδειξε ανταγωνιστική, τουλάχιστον σε όσο χρόνο είχε στη διάθεσή της στην πίστα. 

Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι αύριο στις 16:00 με το FP3 να έχει προηγηθεί στις 13:00 ώρα Ελλάδος. 

ba

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube