GP Αυστραλίας: Hamilton - Bottas κάνουν το «1-2» στις κατατακτήριες δοκιμές

GP Αυστραλίας: Hamilton - Bottas κάνουν το «1-2» στις κατατακτήριες δοκιμές

Σαν να μην πέρασε μια μέρα η Mercedes επικράτησε απόλυτα των αντιπάλων για μια ακόμη φορά.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα, ή πώς η Mercedes δείχνει πως θα έχουμε μια... βαρετή χρονιά. 
Εντάξει, δεν είναι έτσι ακριβώς, αλλά πώς αλλιώς να περιγράψουμε την απόλυτη κυριαρχία των «ασημί» στην Αυστραλία που προϊδεάζει για το τι πρόκειται να δούμε στη συνέχεια και την απογοήτευση για όλους τους υπόλοιπους που φαίνεται πως για μια ακόμη σεζόν δεν μπόρεσαν να γίνουν ανταγωνιστικοί. 
Hamilton - Bottas έναν ένα άνετο «1-2» στην Αυστραλία, αφήνοντας τρίτο τον Vettel να έχει δίπλα του στη γραμμή εκκίνησης τον Verstappen, με τη δεύτερη Ferrari με τον Leclerc να κάνει τον πέμπτο χρόνο. 

Εξαιρετική η εμφάνιση του Norris ο οποίος όχι μόνον κατάφερε να μπει στο Q3, αλλά ανέβηκε και στην 8η θέση, την ώρα που ο Sainz είχε αποκλειστεί από το Q1. 
Την ίδια στιγμή η Haas δείχνει αρκετά δυνατή αφού έβαλε και τα δύο της μονοθέσια στο Q3 με τους Grosjean και Magnussen να κατακτούν την 6η και 7η θέση αντίστοιχα στη σειρά εκκίνησης. 


O Kimi Raikkonen από την άλλη έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για την Alfa Romeo κερδίζοντας την 9η θέση στη σειρά εκκίνησης, την ώρα που ο ομόσταυλός του Giovinazzi περιορίστηκε στην 14η θέση. 
Απογοήτευση -αναμενόμενη - για την Williams που είδε τα δύο μονοθέσιά της με τους Russel και Kubica να παίρνουν τις δύο τελευταίες θέσεις, ενώ αρνητική έκπληξη ήταν η 17η θέση του Gasly με την Red Bull. 
Τέλος, οι δύο Renault, Hulkenberg και Ricciardo δεν μπόρεσαν να μπουν στο Q3 και αρκέστηκαν στην 11η και 12η θέση αντίστοιχα. 

f1

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube