ΗΠΑ: VW, Daimler, BMW αλλά και Toyota κατά των δασμών που θέλει να επιβάλει o Trump

ΗΠΑ: VW, Daimler, BMW αλλά και Toyota κατά των δασμών που θέλει να επιβάλει o Trump

Έστειλαν επιστολή στο Κογκρέσο – Επιμένει στο 25% ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Με τον Trump να επιμένει να βάλει δασμούς 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, κίνηση που κυρίως πλήττει τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, VW, Daimler, BMW αλλά και Toyota διαμηνύουν ότι είναι κάθετα αντίθετες σε αυτήν την πολιτική.

Με επιστολή που έχει τίτλο «Εδώ για την Αμερική», οι αυτοκινητοβιομηχανίες ξεκαθαρίζουν τις θέσεις τους προς τα μέλη του  Κογκρέσου. Σε αυτήν υπογραμμίζεται η ανησυχία τους πως δεν θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν τη νομοθεσία ενός NAFTA 2.0. H επιστολή φέρει την υπογραφή του προέδρου της Παγκόσμιας Ένωσης Αυτοκινητοβιομηχανιών, του John Bozzella.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι κάποιοι κατασκευαστές με μικρά εργοστάσια κατασκευής στην Βόρεια Αμερική δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις αυστηρότερες απαιτήσεις.

Επιμένει ο Trump

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες το βράδυ πως οι ΗΠΑ θα επιβάλουν δασμούς 25% σε όλες τις εισαγωγές αυτοκινήτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως μεταδίδει το CNBC.

«Θα βάλουμε φόρο 25% σε κάθε αυτοκίνητο που έρχεται στις ΗΠΑ από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο κατά τη διάρκεια προεκλογικής του εκστρατείας στη Δυτική Βιρτζίνια.

Σημειώνεται πως ο αμερικανός πρόεδρος είχε ζητήσει από το υπουργείο Εμπορίου τον Μάιο να εξετάσει αν οι εισαγωγές αυτοκινήτων αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας. Η εθνική ασφάλεια ήταν και το επιχείρημα που είχε χρησιμοποιήσει για να επιβάλει τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η Wall Street Journal μετέδιδε πως ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, δήλωσε πως δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν η έκθεση για την ενδεχόμενη επιβολή δασμών θα δημοσιοποιηθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου, ενώ αρνήθηκε να ορίσει νέο χρονοδιάγραμμα, λόγω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με το Μεξικό, τον Καναδά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube