Ένα βαν από την Αυστρία φέρνει βοήθεια στην Ελλάδα

Ένα βαν από την Αυστρία φέρνει βοήθεια στην Ελλάδα

Ο Αυστριακός Erwin Schrümpf φέρνει φάρμακα και τρόφιμα σε Έλληνες που τα έχουν ανάγκη, ακόμα και μετά την ατυχία που είχε με το Norman Atlantic.

Η λέξη εθελοντισμός ίσως δεν αρκεί για να περιγράψει αυτό που κάνει ο Erwin Schrümpf, ιδρυτής της οργάνωσης «Βοήθεια για την Ελλάδα». Και δεν φαίνεται ότι μπορεί να τον σταματήσει ούτε η περιπέτεια που έζησε πάνω στο πλοίο Norman Atlantic τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Erwin Schrümpf, από το Salzburg της Αυστρίας, οδηγεί ένα Ford Transit με ζωγραφισμένη μια ελληνική σημαία στο καπό. Συγκεντρώνει φάρμακα και τρόφιμα από την πατρίδα του και τα φέρνει στην Ελλάδα για να τα προσφέρει σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Τα πηγαίνει σε κέντρα υγείας σε απομακρυσμένα χωριά και νησιά, όπου υπάρχουν ελλείψεις, αλλά και σε φορείς όπως τα Παιδικά Χωριά SOS.

Το περασμένο Δεκέμβριο ο Erwin Schrümpf είχε την ατυχία να ταξιδεύει με το Norman Atlantic, στο δρομολόγιο που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 13 ανθρώπους. Ο ίδιος βγήκε ζωντανός από την 39ωρη περιπέτεια, όμως το βανάκι με το οποίο επιτελούσε το έργο του κάηκε ολοσχερώς, όπως τα περισσότερα οχήματα που βρίσκονταν μέσα στο πλοίο. Αυτό όμως δεν ήταν ικανό να τον σταματήσει.

Επιστρέφοντας στην Αυστρία ξεκίνησε να συγκεντρώνει χρήματα για την αγορά ενός νέου βαν, και πράγματι τα κατάφερε. Έτσι ήδη τον περασμένο Φεβρουάριο βρέθηκε και πάλι στη χώρα μας, φέρνοντας φάρμακα και τρόφιμα στα Παιδικά Χωριά SOS. Το πείσμα του Erwin Schrümpf ίσως εξηγείται από το ότι ο ίδιος ξέρει πολύ καλά τι νιώθουν τα παιδιά που μεγαλώνουν εκεί: ήταν κι αυτός ένα τέτοιο παιδί, αφού μεγάλωσε σε Παιδικό Χωριό SOS του Salzburg.

Στην ιστοσελίδα της οργάνωσης Βοήθεια για την Ελλάδα μπορούμε να διαβάσουμε περισσότερα για τον Erwin Schrümpf, να μάθουμε πώς έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα τη χώρα μας αλλά και με ποιο τρόπο μπορούμε να τον στηρίξουμε εμείς.

[Πηγή: Παιδικά Χωριά SOS]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube