Ακατάλληλη και επίσημα η άσφαλτος των Σερρών

Ακατάλληλη και επίσημα η άσφαλτος των Σερρών

Έντονη αντιπαράθεση προκάλεσε στο δημοτικό συμβούλιο Σερρών η αξιολόγηση των έργων ασφαλτόστρωσης της πίστας από τον Ε.Σ.Π.ΕΛ.

Η άσχημη εικόνα που σχημάτισαν οι πρώτοι επισκέπτες της πίστας των Σερρών στα τέλη Σεπτέμβρη επιβεβαιώθηκε και τυπικά από τον Ειδικό Σύμβουλο Ποιοτικού Ελέγχου. Τα έργο της πρόσφατης ασφαλτόστρωσης κρίθηκε πως έχει «ελαττώματα με σοβαρές και μη ανατάξιμες επιπτώσεις», οπότε η μόνη λύση είναι το ξήλωμα και η ασφαλτόστρωση εκ νέου.

Ο Ε.Σ.Π.ΕΛ. διενεργεί δειγματοληπτικούς ελέγχους ποιότητας στα δημόσια έργα που εκτελούνται από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα με τη συγχρηματοδότηση της Ε.Ε. Μετά από έλεγχο του φακέλου του έργου αλλά και επί τόπου αυτοψία ο Ε.Σ.Π.ΕΛ. συντάσσει μια έκθεση και κατατάσσει τα δημόσια έργα σε τρεις κατηγορίες. Σε αυτά που παρουσιάζουν επουσιώδεις αστοχίες χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες, σε όσα έχουν αστοχίες και πλημμέλειες που θα απαιτήσουν συντήρηση νωρίτερα απ' ότι προβλεπόταν αρχικά αλλά δεν έχουν επιπτώσεις στην αντοχή και τη λειτουργικότητα των κατασκευών και σε αυτά που έχουν σοβαρές αστοχίες και λάθη που απαιτούν την πλήρη καθαίρεση και ανακατασκευή του έργου. Η άσφαλτος της πίστας των Σερρών κατετάγη στην τρίτη κατηγορία...

Τα νέα προκάλεσαν την έντονη αντιπαράθεση του Δημάρχου Πέτρου Αγγελίδη με την αντιπολίτευση, η οποία ζήτησε εξηγήσεις για την καθυστερημένη ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα της αξιολόγησης από τον Ε.Σ.Π.ΕΛ. Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Στέφανος Φωτιάδης υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «αν μας άκουγε ο δήμαρχος, το αυτοκινητοδρόμιο θα είχε τώρα ασφαλτοτάπητα».

Μένει να δούμε τώρα αν και πότε θα προκύψει το απαραίτητο κεφάλαιο ώστε να ξηλωθεί η πίστα και να στρωθεί νέος ασφαλτοτάπητας ώστε να μπορούν να τη χαρούν και πάλι οδηγοί και αναβάτες. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως το απόλυτο ρεκόρ πίστας 1'08''9 που έγραψε ο Emmanouel Collard με Pescarolo LMP1 έγινε με τον ασφαλτοτάπητα σε άσχημη κατάσταση.

[Πηγή: Serreslife]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube