Αυξήθηκαν οι τιμές του Tesla Model 3 λόγω δασμών

Αυξήθηκαν οι τιμές του Tesla Model 3 λόγω δασμών

Το Tesla Model 3 κατασκευάζεται στη Σανγκάη, οπότε επιβαρύνεται με επιπλέον δασμούς.

Model 3

Τα Tesla Model 3 που πωλούνται στην ελληνική αγορά καταφτάνουν από το gigafactory στην Κίνα. Και καθώς από την Παρασκευή 5 Ιουλίου τα κινεζικά ηλεκτρικά μοντέλα υπόκεινται σε επιπλέον δασμούς, το καμάρι του Elon Musk «τσίμπησε» €1,5 χιλιάρικο.

Σε αντίθεση με το Model 3, το Υ κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο της Γερμανίας κι η έκτακτη δασμολόγηση δεν το αφορά και δεν το επηρεάζει.

Το Model 3 αποτελούσε μέχρι τώρα το μοντέλο με το καλύτερο value for money στην ελληνική αγορά. Μετά την πρόσφατη αύξηση των τιμών, αυτό αμβλύνεται ελαφρά

Model 3

Βέβαια, το Y είναι μισή γενιά πίσω από το Model 3, αφού το τελευταίο έχει ενσωματώσει τις αλλαγές ενός εκτενούς facelift. Ενώ το Υ με την κωδική ονομασία «Juniper» αναμένεται με τη νέα χρονιά κατά δήλωση του CEO της εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του ανανεωμένου Model Y

Σήμερα μάλιστα είδαμε για πρώτη φορά την παρθενική κατασκοπευτική φωτογραφία του, τραβηγμένη στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Model 3

Οι νέες τιμές που διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή θέλουν το εισαγωγικό Model 3 να ξεκινά από τα €41.490, ενώ μέχρι πρόσφατα κόστιζε €39.990. Στην παραπάνω τιμή πρέπει να προστεθούν €1.000 για έξοδα ετοιμασίας, αλλά δεν χρειάζεται να προσθέσετε τίποτα από έξτρα εξοπλισμό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To Tesla Model 3 προσφέρεται πλέον και στο χρώμα Quicksilver

Περιλαμβάνει τα πάντα, μέχρι και δερμάτινα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, θερμαινόμενα κι αεριζόμενα! Τα μοναδικά που μπορείτε να επιλέξετε για να προσθέσετε εκ των υστέρων είναι το χρώμα του αμαξώματος, λευκές επενδύσεις στην καμπίνα, κοτσαδόρος και δύο αναβαθμίσεις του Autopilot. Και βέβαια, υπολογίστε ότι η κρατική επιδότηση θα σας επιστρέψει €9.000, αλλά θα πρέπει να έχετε κάμποση υπομονή.

Model 3

Η έκδοση Long Range, με το 4,4” για το 0-100 και τα 678 km αυτονομίας, τιμάται πλέον €49.490, αντί για €47.990. Και το κορυφαίο Performance των μόλις 3,1” για το 0-100, μπορεί να γίνει δικό σας με €57.490, αντί για €55.990 που κόστιζε μέχρι πρόσφατα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Απίστευτο νέο Tesla Model 3 Performance με 10,92” στο «400»άρι

Παράλληλα, το καλώδιο φόρτισης πωλείται ξεχωριστά προς €200, ενώ παλιότερα δινόταν μαζί με το αυτοκίνητο χωρίς επιπλέον χρέωση.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube