To Volvo For Life Fund βελτιώνει ένα εκατομμύριο ζωές

To Volvo For Life Fund βελτιώνει ένα εκατομμύριο ζωές

Η Volvo Cars εγκαινίασε ένα νέο φιλανθρωπικό ταμείο για να επηρεάσει θετικά ένα εκατομμύριο ζωές μέσω πρωτοβουλιών υποστήριξης στις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Volvo For Life Fund

Το Volvo For Life Fund είναι ένα φιλανθρωπικό ταμείο της σουηδικής φίρμας, το οποίο θα επικεντρωθεί αρχικά σε κοινωνικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στην ενδυνάμωση των ανθρώπων, την αποκατάσταση και τη διατήρηση του πλανήτη μας και την παροχή προστασίας όταν προκύπτουν  φυσικές καταστροφές.

Δουλεύοντας με παγκόσμιους και τοπικούς εταίρους και διοχετεύοντας τη δέσμευση των κοινοτήτων και των εργαζομένων της πολυτελούς σουηδικής μάρκας, το Volvo For Life Fund συνεχίζει την κληρονομιά της φίρμας στη φροντίδα και την ασφάλεια.

«Έχουμε μακρά ιστορία κοινωνικής, περιβαλλοντικής και κοινοτικής δέσμευσης και είμαι περήφανος που συνεχίζουμε αυτή την παράδοση μέσω της κυκλοφορίας του Volvo For Life Fund », δήλωσε ο Jim Rowan, διευθύνων σύμβουλος της Volvo Cars. «Θα μας επιτρέψει να εργαστούμε μαζί με ειδικούς παγκόσμιους και τοπικούς εταίρους για να αντιμετωπίσουμε παγκόσμιες προκλήσεις κοντά στις αξίες της εταιρείας μας και να συμβάλουμε στη δημιουργία μόνιμων, θετικών αλλαγών» πρόσθεσε.

Με το Volvo For Life Fund η σουηδική φίρμα φιλοδοξεί να βελτιώσει τη ζωή ενός εκατομμυρίου ανθρώπων

Volvo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ηλεκτροκίνηση, μια επένδυση για το μέλλον του πλανήτη

Το Volvo For Life Fund οργανώνεται σε τρεις τομείς, με εστίαση στους ανθρώπους, τον πλανήτη και την προστασία του. Με γνώμονα τις τοπικές φωνές και γνώσεις, και μέσω αξιόπιστων συνεργατών, πολλές από τις πρωτοβουλίες του ταμείου θα προσαρμοστούν για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των διαφόρων κοινοτήτων στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Στόχος του να βοηθήσει στη δημιουργία ασφαλέστερων, πιο ισχυρών και κοινωνικά κινητών περιβαλλόντων σε περιθωριοποιημένες κοινότητες. Το Volvo For Life Fund θα επικεντρωθεί στη δημιουργία και αύξηση των εκπαιδευτικών και κοινωνικοοικονομικών ευκαιριών για νέους και παιδιά.

Για τον πλανήτη μας, θα επενδύσει σε τοπικά και παγκόσμια έργα αφιερωμένα στην αποκατάσταση και διατήρηση των φυσικών οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας και στην υποστήριξη της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής. Θα δοθεί αρχική έμφαση στην αναδάσωση και την υγεία των ωκεανών, καθώς και τη συμμετοχή της κοινότητας.

Volvo XC40

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ποια είναι τα δημοφιλέστερα ηλεκτρικά και PHEV στην Ευρώπη;

Για την προστασία του πλανήτη, το φιλανθρωπικό ταμείο θα υποστηρίξει προσπάθειες αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και βοήθειας που βοηθούν στην κάλυψη άμεσων ανθρωπιστικών αναγκών όταν συμβαίνουν φυσικές καταστροφές σε χώρες που συνδέονται με την αλυσίδα της αξίας της μάρκας. Θα υποστηρίξει επίσης μακροπρόθεσμες εργασίες για να διασφαλίσει ότι η εκπαίδευση και η μάθηση θα παραμείνουν προτεραιότητα ακόμα και όταν χτυπούν φυσικές καταστροφές.

Οι πρώτοι συνεργάτες του ταμείου είναι τα Girls Who Code, One Tree Planted και Save the Children, καθένα από τα οποία συνδέεται με έναν από τους τομείς εστίασής της φημισμένης μάρκας. Η συνεργασία με το Girls Who Code θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της τρέχουσας υποεκπροσώπησης των γυναικών στους ρόλους της επιστήμης των υπολογιστών και της μηχανικής λογισμικού, με τη φιλοδοξία να εξοπλίσει τις νέες γυναίκες με τις δεξιότητες κωδικοποίησης και την αυτοπεποίθηση που απαιτούνται για να διαπρέψουν σε αυτόν τον τομέα.

Στη συνεργασία με το One Tree Planted υποστηρίζει έργα αναδάσωσης και αστικής δενδροφύτευσης σε επτά χώρες σε πέντε ηπείρους, με στόχο να φυτέψει πάνω από μισό εκατομμύριο δέντρα και να αποκαταστήσει περισσότερα από 450 εκτάρια γης κάθε χρόνο.

Volvo EX90ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πόσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν πουληθεί το 2024 στην Ευρώπη;

Το ταμείο συνεργάζεται ακόμη με το Save the Children, συμβάλλει στην οικοδόμηση της ανθεκτικότητας των εκπαιδευτικών συστημάτων σε χώρες επιρρεπείς σε φυσικές καταστροφές, παρέχει προσωρινούς χώρους μάθησης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και διασφαλίζει ότι τα παιδιά μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στη μάθηση μετά από μια έκτακτη ανάγκη.

Η Volvo άλλωστε έδινε πάντα έμφαση στην ασφάλεια και μια από τις πιο σημαντικές συνεισφορές της είναι η σύγχρονη ζώνη ασφαλείας τριών σημείων. Από τότε που την παρουσίασε το 1959 και αργότερα παραχώρησε δωρεάν χρήση του σχεδιασμού της, η ζώνη ασφαλείας εκτιμάται ότι έσωσε ένα εκατομμύριο ζωές. Γι' αυτό στοχεύει τώρα να βελτιώσει τη ζωή ενός εκατομμυρίου με το Volvo For Life Fund.

Με αυτό το ταμείο, δίνει προτεραιότητα στη συνεχή μάθηση και ανάπτυξη. Εκτιμά τη δύναμη των καλά σχεδιασμένων πρωτοβουλιών μικρής κλίμακας, είτε είναι τοπικής είτε παγκόσμιας εμβέλειας. Η προσέγγισή δίνει έμφαση στην πρόοδο ένα βήμα τη φορά, κατανοώντας τη σημασία κάθε συμβολής στο ευρύτερο πλαίσιο της θετικής αλλαγής.

Volvo EX90

Θα παρακολουθεί τον αντίκτυπο μέσω των εταίρων της και θα συμπεριλάβει στόχους ειδικά για το πρόγραμμα που μετρούν τη συνεισφορά της μάρκας στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

«Στη Volvo Cars, ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: να δημιουργήσουμε επεκτάσιμο, μακροπρόθεσμο αντίκτυπο, όπως ακριβώς κάναμε όταν μοιραστήκαμε τη ζώνη ασφαλείας τριών σημείων για χρήση από όλους», ανέφερε ο Jim Rowan. «Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πραγματική αλλαγή – κάθε ενέργεια μετράει, μεγάλη ή μικρή, καθώς μας φέρνει πιο κοντά σε έναν πιο ασφαλή κόσμο» σημείωσε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube