Ελληνική αγορά, άλμα στις πωλήσεις Απριλίου

Ελληνική αγορά, άλμα στις πωλήσεις Απριλίου

Μεγάλη άνοδο παρουσίασαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά κατά τον Απρίλιο, υποσκελίζοντας την πτωτική πορεία του Μαρτίου.

Polisis Aprilios

Η ύφεση του Μαρτίου φαίνεται πως ανήκει στο παρελθόν, με τις πωλήσεις του Απριλίου να παρουσιάζουν άνοδο της τάξης του 31,3%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΕΑΑ.

Συγκεκριμένα, τα νέα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν στην ελληνική επικράτεια τον Απρίλιο του 2024 ανήλθαν σε 13.448 έναντι 10.239 τον Απρίλιο του 2023. Συνολικά, τα στοιχεία της αγοράς για το πρώτο τετράμηνο του έτους είναι ενθαρρυντικά, μιας και έχουν ταξινομηθεί 50.116 αυτοκίνητα έναντι 40.011 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Για να μιλήσουμε με αριθμούς, η άνοδος αυτή αγγίζει το 13,9%.

Συνολικά, το πρώτο τετράμηνο του έτους, οι πωλήσεις παρουσιάζουν άνοδο που φτάνει το 13,9%

Polisis Aprilios

Όσον αφορά την πιο μοσχοπουλημένη κατηγορία; Αναμφίβολα εκείνη των B-SUV, βλέποντας το μερίδιο της την περίοδο Ιανουάριος-Απρίλιος 2024 να αυξάνεται κατά 5,3 φτάνοντας έτσι στο 30,7%. Στον αντίποδα, η κατηγορία των σουπερμίνι εμφανίζει τις μεγαλύτερες απώλειες, καθώς είδε το μερίδιο αγοράς της να μειώνεται κατά 4,1% (από 29,8% σε 25,7%).

Σε κάθε περίπτωση όμως, το B-Segment παραμένει το αγαπημένο των Ελλήνων καταναλωτών, βλέποντας το ποσοστό του να αυξάνεται κατά 1,2% (56,3%) το πρώτο τετράμηνο του έτους. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός πως πλέον της Β, η μόνη κατηγορία που κατέγραψε άνοδο πωλήσεων ήταν η Α (+1,4%), δείχνοντας πως το καταναλωτικό κοινό τείνει να προτιμά όλο και πιο κόμπακτ μοντέλα.

Τι γίνεται όμως στον τομέα της επιλογής καυσίμου; Η βενζίνη παραμένει η πρώτη επιλογή των καταναλωτών με συνολικό μερίδιο αγοράς 35,4%, παρά την πτώση της τάξης του 3% σε σχέση με τον Ιανουάριο-Απρίλιο του 2023. Στην δεύτερη θέση και με συνεχώς αυξανόμενη δυναμική έρχονται τα υβριδικά μοντέλα, με ποσοστό 28,9% και εντυπωσιακή άνοδο 8,6% σε σχέση με το περσινό πρώτο τετράμηνο.

Toyota CH-R

Σχεδόν στα ίδια επίπεδα παραμένει το μερίδιο αγοράς των PHEV μοντέλων , τα οποία όμως είδαν τις πωλήσεις τους τον Απρίλιο του 2024 να αυξάνονται κατά 1,7% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2023. Τέλος, όπως ήταν αναμενόμενο, τα ντίζελ βλέπουν το μερίδιο της αγοράς τους να συρρικνώνεται όλο και περισσότερο, μετά την πτώση 5,2%, αγγίζοντας πλέον το 12,8%
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube