Juuso Nordgren, μελλοντικό αστέρι των ράλι

Juuso Nordgren, μελλοντικό αστέρι των ράλι

O περσινός Πρωταθλητής Νέων Φιλανδίας, Juuso Nordgren, πήρε τον τίτλο του «Μελλοντικού Αστέρα Ράλι της Φιλανδίας 2016» κερδίζοντας τον ετήσιο διαγωνισμό ταλέντων.

Τον διαγωνισμό διοργανώνει η AKK Sports, το τμήμα προωθητικών εκδηλώσεων της Φιλανδικής Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητων Σπορ.

Ο 19χρονος Nordgren επελέγη από μια πενταμελή επιτροπή εμπειρογνωμόνων μετά από διήμερη αξιολόγηση των ικανοτήτων του στις αναγνωρίσεις και τη συγγραφή σημειώσεων, της πνευματικής του δύναμης, της φυσικής του κατάστασης και των ικανοτήτων του στην επικοινωνία 

«Ήταν μια μεγάλη ανακούφιση όταν άκουσα ότι είχα κερδίσει, διότι ένιωθα πάνω μου μεγάλη πίεση!», δήλωσε ο Nordgren, που κατάγεται από την Karkkila, την ιδιαίτερη πατρίδα του Markku Alen.

«Τρέχω σε ράλι δύο μόνο χρόνια, οπότε δεν είχα τόση πείρα. Όμως προσπάθησα να κάνω πάντα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Ακόμη κι αν δεν κέρδιζα, θα ήταν μια φανταστική εμπειρία αφού μάθαμε τόσο πολλά κι έπρεπε να πιέσουμε τους εαυτούς μας τόσο πολύ».

Η συμμετοχή-βραβείο στο Ράλι Φιλανδίας θα είναι και το ντεμπούτο του Nordgren στο WRC καθώς ο νεαρός θα ακολουθήσει τα βήματα των προηγούμενων “Future Rally Stars of Finland”, του Teemu Suninen (2014) που έλαμψε στο πρόσφατο Ράλι Σαρδηνίας με το Skoda R5, και του περσινού νικητή του διαγωνισμού, Jari Huttunen. «Είναι μια αληθινά φανταστική ευκαιρία για μένα τώρα και θέλω να την εκμεταλλευτώ όσο περισσότερο γίνεται», πρόσθεσε ο Nordgren, που θα οδηγήσει ένα Citroën DS3 R3T στην κατηγορία JWRC.   

Για να προετοιμαστεί για το ντεμπούτο του, ο νεαρός θα κάνει μια μέρα δοκιμών με το Citroën και θα πάρει μαθήματα οδήγησης από τους Jukka Korhonen και Matti Rantanen που έχουν διακριθεί στο Ράλι Φιλανδίας στο παρελθόν.

Ο Jani Backman (επάνω αριστερά στη φωτό), ο διαχειριστής των εμπορικών δικαιωμάτων του Neste Rally Finland, που συνέβαλε στην επιλογή και των δύο προηγούμενων νικητών, είπε: «Τελικά δεν ήταν τόσο δύσκολη η επιλογή. Ο Juuso εντυπωσίασε όλους τους κριτές με τις επιδόσεις του σε όλες τις δοκιμασίες. Φυσικά το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, όπως πάντα σε αυτό το διαγωνισμό, όμως νομίζω ότι ξέραμε πως ο Juuso έδειχνε ο πιο πιθανός από αρκετά νωρίς. Γι’ αυτό και στηρίζουμε πολλές ελπίδες σ’ αυτόν».

[Πηγή: wrc.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube