Τρακάρει με 500 km/h και… κερδίζει! [video]

Τρακάρει με 500 km/h και… κερδίζει! [video]

Έχασε ένα πίσω λάστιχο, τράκαρε πάνω στη γραμμή του τερματισμού, και όχι μόνο δεν έπαθε τίποτε, αλλά και κέρδισε τον αγώνα ντράγκστερ!

Αυτή όμως δεν είναι ολόκληρη η ιστορία, αφού ο Steve Torrence προκρίθηκε μεν στους ημιτελικούς, αλλά εκεί εξερράγη το εφεδρικό του αυτοκίνητο!

Ο Torrence πήγε στους πρωταθληματικούς αγώνες AAA Texas FallNationals της NHRA ως πρωτοπόρος της βαθμολογίας στην κορυφαία κατηγορία Top Fuel.

Στο δεύτερο γύρο των προκριματικών, στήθηκε δίπλα στον Richie Crampton και τον κέρδισε κάνοντας χρόνο 3,72” και περνώντας τη γραμμή του τερματισμού με ταχύτητα 486,9 km/h.

Τερμάτισε όμως με το πλάι και με το ντράγκστερ του να έχει πάρει φωτιά!

Ο Torrence έχασε το πίσω αριστερό του λάστιχο λίγο πριν το τέλος του drag strip των 1.000 ποδών (305 m). To ντράγκστερ του χτύπησε στον αριστερό τοίχο, ανεφλέγη και αποστρακίστηκε διασχίζοντας την πίστα και καταλήγοντας στον δεξιό τοίχο.

Ευτυχώς δεν χτύπησε τον Crampton και ο ίδιος βγήκε από το κόκπιτ αλώβητοςκαι νικητής!

Κάπου εκεί όμως εξαντλήθηκε η τύχη του. Στον επόμενο γύρο, τον ημιτελικό κόντρα στην Brittany Force, o κινητήρας του εφεδρικού αυτοκινήτου του Torrence εξερράγη και η Force (φωτ. κάτω) νίκησε με 3,685” και 526,1 km/h.

Στους αγώνες, η τύχη σου μπορεί να αλλάξει γρήγορα – και όχι μία μόνο φορά…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς μια γυναίκα έσπασε το ρεκόρ Top Fuel Dragster [video]

[Πηγή: Road and Track]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube