Rally Dakar: H Toyota μπροστά, άτυχος ο Loeb [video]

Rally Dakar: H Toyota μπροστά, άτυχος ο Loeb [video]

Ο δύο φορές νικητής του αγώνα, Nasser Al-Attiyah, μπήκε επικεφαλής την πρώτη μέρα, ενώ ο Sebastien Loeb καθυστέρησε πολύ με πρόβλημα στα φρένα.

Ο Al-Attiyah, με το Toyota HiLux 4x4, ολοκλήρωσε το χρονομετρημένο τμήμα της πρώτης ειδικής διαδρομής Lima-Pisco, στο Περού, σε 21’ 51”.

Κατά συνέπεια, o Καταρινός θα πρέπει να ανοίγει το δρόμο στην πρώτη μαραθώνια ειδική του αγώνα, σήμερα Κυριακή.

Ο πλησιέστερος σε αυτόν είναι μέχρι στιγμής ο team-mate του στην Toyota Gazoo Racing, Bernhard Ten Brinke, που βρίσκεται 25” πίσω.

Το απροβλημάτιστο ξεκίνημα των Toyota ήταν σε πλήρη αντίθεση με εκείνο του Loeb, που ήδη έχει μείνει 6 λεπτά πίσω αφού το Peugeot 3008DKR Maxi του έμεινε εντελώς χωρίς φρένα σχεδόν από την αρχή της διαδρομής. Ο Γάλλος, 9 φορές πρωταθλητής WRC, έχει δηλώσει ότι φέτος θα είναι η τελευταία του ευκαιρία να κερδίσει το Dakar.

Η διαδρομή του Σαββάτου, η πρώτη από τις πέντε που θα γίνουν στο Περού, απαρτιζόταν από μια παραθαλάσσια απλή 242 km ανάμεσα στην πρωτεύουσα Lima και το Pisco, και από έναν χρονομετρημένο κύκλο 31 km στους αμμόλοφους γύρω από το Pisco.

Ο τοπικός ήρωας Nicholas Fuchs, από τους πρωταγωνιστές στο πρωτάθλημα WRC2, είναι 3ος με το γερμανο-κινεζικό Borgward BX7. Τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω από τον Περουβιανό βρίσκεται ο «ρούκι» Bryce Menzies με το πρώτο από τα νέα πισωκίνητα μπάγκι MINI της X-Raid. Τα άλλα δύο μπάγκι ΜΙΝΙ είναι στην και τη 13η θέση, με τους Mikko Hirvonen και Yazeed Al-Rahji αντίστοιχα.

Πέμπτος, και πρώτος από τα τετρακίνητα MINI John Cooper Works είναι ο νικητής του 2004 (με μοτοσικλέτα), Nani Roma, που επέστεψε στη ΜΙΝΙ μετά από μια χρονιά στην Toyota. O Ισπανός είναι ένα δευτερόλεπτο μπροστά από το Toyota του Giniel de Villiers, ενώ και οι δύο είναι στο ίδιο λεπτό με τον επικεφαλής Al-Attiyah.

H Toyota είχε δηλώσει ότι θα έχει ελπίδες για νίκη αν μείνει κοντά στα Peugeot στους αμμόλοφους του Περού. Όλα λοιπόν της πάνε κατ’ ευχήν, αφού πέρα από τον Loeb, δεν πήγαν καλά ούτε τα άλλα βαριά ονόματα της γαλλικής ομάδας.

Ο περσινός νικητής Stephane Peterhansel, που άνοιγε το δρόμο, «δεν μπορούσε να διαβάσει τους αμμόλοφους κάτω από τον κάθετο ήλιο» και «πήγε με ταχύτητα τρακτέρ», με αποτέλεσμα να είναι δύο λεπτά πίσω από τον Al-Attiyah. Οι Cyril Despres και Carlos Sainz βρίσκονται λίγα δευτερόλεπτα πίσω από τον Γάλλο θρύλο του αγώνα.

[Πηγές: dakar.com,  Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube