Όλα έτοιμα για το 36ο Ράλλυ Κένταυρος

Όλα έτοιμα για το 36ο Ράλλυ Κένταυρος

Ο τελικός του φετινού Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ, που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στο Πήλιο, συγκέντρωσε 37 συμμετοχές.

Το Φινάλε του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ασφάλτου θα γραφτεί στις 2-3 Δεκεμβρίου στο βουνό των Κενταύρων, στο Πήλιο, με 37 πληρώματα να ετοιμάζονται για τον Τελικό του θεσμού.

Όλα είναι έτοιμα για το 36ο Ράλλυ Κένταυρος 2017, που διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο «Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου» (Λ.Α.ΒΟΛΟΥ) και αποτελεί τον Τελικό του φετινού Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ, μέσω του οποίου θα κριθεί ο Κυπελλούχος σε Γενική και F2. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο αγώνας να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και υψηλό επίπεδο συμμετεχόντων. Από τη στιγμή μάλιστα, που στον αγώνα θα συμμετάσχουν και πληρώματα που δεν προσμετρούνται στην Τελική βαθμολογία του θεσμού, το ενδιαφέρον θα είναι διπλό, καθώς κάποιοι θα ριχτούν στη μάχη του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ασφάλτου και από την άλλη, κάποιοι άλλοι στη μάχη για τη νίκη. Το Ράλλυ Κένταυρος προσμετρά στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ασφάλτου με συντελεστή 2, το οποίο πρακτικά σημαίνει πως τα πληρώματα που θα βαθμολογηθούν, θα λάβουν τους διπλάσιους βαθμούς.

Πιο πολυπληθής Κατηγορία του αγώνα είναι η ανταγωνιστική C6, για αυτοκίνητα των κλάσεων Ν/2 και Α/5, που περιλαμβάνει 13 συμμετοχές. Από εκεί και έπειτα, με ενδιαφέρον αναμένεται και η μάχη της Κατηγορίας C3 με έξι συμμετοχές, από την οποία αναμένεται να προκύψουν οι νικητές της F2, που σε πολλές περιπτώσεις έχουν καταφέρει να διεκδικήσουν ή και να κατακτήσουν νίκες σε επίπεδο Γενικής. Η Κατηγορία C5 εφοδιάζει τον πίνακα συμμετοχών με οκτώ πολύ ανταγωνιστικούς συνδυασμούς, ενώ η νίκη το πιθανότερο είναι ότι θα καταλήξει στα χέρια κάποιου εκ των εφτά πληρωμάτων των Κατηγοριών C1 και C2. Δείτε αναλυτικά τις 37 συμμετοχές.

Ο Τελικός του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ασφάλτου θα ξεκινήσει το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου με τον Διοικητικό και Τεχνικό Έλεγχο των αυτοκινήτων, στην παραλία του Βόλου (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), μεταξύ 10:00 και 12:00. Εν συνεχεία, στις 13:30 έως τις 15:30 και για πρώτη φορά θα διεξαχθεί Shakedown, πολύ κοντά στην πόλη του Βόλου, και συγκεκριμένα στην Ε.Δ. Κουκουράβα. Σε μια διαδρομή μήκους 2,7 km περίπου, τα πληρώματα θα έχουν την δυνατότητα να «στήσουν» τα αγωνιστικά σε συνθήκες αγώνα. Το τέλος της ημέρας θα τους βρει όλους στην παραλία του Βόλου, όπου οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά σε ένα μαγευτικό περιβάλλον όλα τα πληρώματα που συμμετέχουν στον αγώνα, κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής εκκίνησης στις 19:00.

Η αγωνιστική δράση θα δοθεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου με πέντε Ειδικές Διαδρομές, τις γνωστές Αλυκόπετρα, Καράβωμα και Κισσός, με μήκος 11, 14,2 και 9 km, αντίστοιχα. Οι δύο τελευταίες θα διεξαχθούν από δύο φορές, και μετά από 57,40 αγωνιστικά χιλιόμετρα, ο Τερματισμός θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής, στην παραλία του Βόλου. Η Τελετή Απονομής Κυπέλλων στους νικητές θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Park. Εκεί θα βρίσκεται η Γραμματεία και το Γραφείο Τύπου του αγώνα, ενώ το Service Park θα στηθεί στo χιονοδρομικού κέντρο Αγριόλευκες, στα Χάνια. Δείτε αναλυτικά το ωράριο του αγώνα και τον χάρτη με τη διαδρομή του.

Αρωγός των διοργανώσεων της Λέσχης αλλά και Μέγας χορηγός του φετινού αγώνα για ακόμη μια φορά η Aegean Καραλής. Χορηγοί του αγώνα είναι οι εταιρείες Opel Σφακιανάκης και Συνεταιριστικό ΚΤΕΟ Βόλου. Υποστηρικτές του αγώνα είναι οι εταιρείες Ελαστικά Αντωνοβαρδάκης, Food Service Καρακατσάνης, Κένταυρος Security, Γερανομεταφορές Κεφαλάς, Αναψυκτικά ΕΨΑ.

Οι προσπάθειες της Οργανωτικής Επιτροπής δε θα μπορούσαν να υλοποιηθούν δίχως τη στήριξη της Τοπικής Κοινωνίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που για ακόμη μια φορά στέκεται αρωγός στις προσπάθειες των ανθρώπων της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου. Ο Δήμος
Βόλου μαζί με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας είναι οι Μεγάλοι Οικοδεσπότες του αγώνα, όντας ταυτόχρονα και Συνδιοργανωτές του αγώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σωματείο Λ.Α. Βόλου.



Χορηγοί επικοινωνίας:
Astra TV, Εφημερίδα Θεσσαλία, GRally, Time2Rally, Motori.gr, Rallycar.gr, AutoMotoPatras.gr, Κανάλι Ένα 90,4, Attica TV, e-volos.gr, Techitsirious Production, Παναγιωτόπουλος Racing Video, Voliotaki.blogspot.com, Radio Marconi 96.1.

[Πηγή: OMAE / Φωτογραφία: PhotoRallyPress]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube