Οι Έλληνες στο CIK-FIA Academy Trophy και στο Πανευρωπαϊκό ΚΖ2

Οι Έλληνες στο CIK-FIA Academy Trophy και στο Πανευρωπαϊκό ΚΖ2

Ο 13χρονος Γιάννης Λάντζης και ο 18χρονος Φώτης Σωτηρόπουλος συμμετείχαν στον γαλλικό γύρο του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος karting.

Στο Le Mans το περασμένα Σαββατοκύιριακο ο Γιάννης Λάντζης (13 ετών) και ο Φώτης Σωτηρόπουλος (18), συμμετείχαν στο CIK-FIA Academy Trophy και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΚΖ2,αντίστοιχα.

Ο Λάντζης είχε πολλές δυσκολίες προσαρμογής, κυρίως λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Την Παρασκευή ξεκίνησε άσχημα το τριήμερo, καθώς έχασε τα δύο από τα τέσσερα σκέλη ελεύθερων δοκιμών με προβλήματα στον κινητήρα. Η ομάδα του Γιάννη έχει παράπονα από τους κριτές, θεωρώντας ότι θα έπρεπε και στις δύο περιπτώσεις να τον βοηθήσουν σπρώχνοντας ώστε να πάρει ξανά εμπρός το μοτέρ του. Στις κατατακτήριες δοκιμές έμεινε και πάλι στον 3 γύρο με αποτέλεσμα να μην προλάβει να πάρει χρόνο. Στους προκριματικούς αγώνες τα προβλήματα με το μοτέρ συνεχίστηκαν ενώ δέχτηκε και δύο ποινές, η μία για κρεμασμένο εμπρός προφυλακτήρα (θεωρείται απόδειξη πρόκλησης σύγκρουσης, άσχετα αν κριτής έχει δει ή όχι κάποιο συμβάν) και η άλλη για εξωτερική βοήθεια.



Ο Γιάννης Λάντζης

Ο Σωτηρόπουλος είχε κι αυτός κάποια μικρά προβλήματα στους προκριματικούς αγώνες αλλά οδήγησε καλά και τα κατάφερε να μπει τελικό της KZ2. Εκκινούσε από την 34η θέση, στα μισά του τελικού είχε ανέβει ως την 25η θέση αλλά προδόθηκε από τον κινητήρα του και εγκατέλειψε.



Ο Φώτης Σωτηρόπουλος

Ο Γιάννης Λάντζης είχε την υποστήριξη της Σπανός ΑΕ – BMW / MINI, και τον μηχανικό και προπονητή του Κώστα Χατζή στο πλευρό του, καθώς και τον πατέρα του. Στους αγώνες του Φώτη Σωτηρόπουλου σε Ελλάδα και εξωτερικό, μηχανικός και προπονητής του είναι ο Γιώργος Γρυλάκης. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube