O Stig δεν το βάζει κάτω ποτέ! [video]

O Stig δεν το βάζει κάτω ποτέ! [video]

O θρυλικός Stig Blomqvist δεν εγκατέλειψε όταν έμεινε από κιβώτιο στο Safari Classic, αλλά συνέχισε το ράλι με την όπισθεν!

Ο Blomqvist είχε ανοίξει μια μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους τις δύο πρώτες μέρες του Safari Classic Rally στην Κένυα.

Στο ξεκίνημα της τρίτης μέρας όμως, η κλασική Porsche 911 του Σουηδού έμεινε από κινητήρα. Οι μηχανικοί της φημισμένης ομάδας Tuthill άλλαξαν το μοτέρ σε μόλις 12 λεπτά και ο Blomqvist συνέχισε τον αγώνα.

Αργότερα όμως έμεινε χωρίς ταχύτητες στο κιβώτιο. Καταστροφή; Όχι, διότι ο Stig είναι από μια άλλη εποχή όπου τα ράλι ήταν πολύ πιο περιπετειώδη, κι έχει μάθει να αυτοσχεδιάζει και να υπερνικά τις δυσκολίες χωρίς ποτέ να το βάζει κάτω.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1984, λοιπόν, πάλεψε με το λεβιέ και κατάφερε να βάλει όπισθεν. Έμεναν πάνω από 10 χιλιόμετρα μέχρι τον τερματισμό της ειδικής, τα οποία ο Stig τα έκανε κοιτώντας από το πίσω παράθυρο της 911 (που δεν είναι και πανοραμικό…).

Καθυστέρησε βέβαια κι έχασε την πρωτοπορία στον αγώνα, αλλά κατάφερε να φτάσει στο σέρβις και να του επισκευάσουν το αυτοκίνητο για την 4η μέρα του αγώνα.

(Στη φωτογραφία κάτω, ο Blomqvist με τον νικητή του Safari το 1987 και πρωταθλητή WRC 1983, Hannu Mikkola)

«Είχαμε προβλήματα με το κιβώτιο που μας επηρέασαν στο τελευταίο σκέλος. Μας έκαναν να χάσουμε την πρωτοπορία μας, αλλά ξέρω ότι η ομάδα μας δουλεύει ασταμάτητα για να λύσει τα προβλήματα, και το πλάνο μας τώρα είναι να σηκωθούμε το πρωί και να συνεχίσουμε», δήλωσε ο Blomqvist.

Όλα αυτά τα προβλήματα έριξαν τον 71χρονο Σουηδό στην 8η θέση. Δεν φαίνεται πιθανό να ξανακερδίσει τον χαμένο χρόνο και να επαναλάβει την περσινή του νίκη στο Safari Classic, αλλά με έναν τέτοιο θρύλο ποτέ δεν ξέρεις…

[Πηγή: Jalopnik]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube