O Loeb «πυροβολεί» στο μπάκετ ενός Peugeot 306 Maxi [video]

O Loeb «πυροβολεί» στο μπάκετ ενός Peugeot 306 Maxi [video]

Ο Γάλλος πήρε μέρος στο Rallye du Var και έκλεψε την παράσταση.

«Το Peugeot 306 Maxi είναι συναρπαστικό. Έχει ατόφια, σκληροπυρηνική αίσθηση. Το θυμάμαι από τα χρόνια που έτρεχα με την (Citroen) Xsara Kit Car στη Γαλλία. Μου άρεσε πολύ. Έχω εικόνες στο μυαλό μου από τον Delecour και τον Panizi από το ’97, την πρώτη μου χρονιά. Τους θυμάμαι στους αγώνες, έχω στα αυτιά μου τον ήχο. Και γι’ αυτό ήθελα να τρέξω με αυτό».
 
Αυτά είχε πει στον Μιχάλη Γεωργιάδη για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σε συνέντευξή του ο Loeb (δείτε ΕΔΩ όλη τη συνέντευξη) και πραγματικά δείχνει να το ευχαριστήθηκε στο τελευταίο  Rallye du Var που πήρε μέρος με το αυτοκίνητο αυτό. 


 
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ανήκει στον ίδιο και μάλιστα στον συγκεκριμένο αγώνα, με τον «συνήθη ύποπτο»  Daniel Elena στο δεξί μπάκετ, έγραψε εξαιρετικούς χρόνους και βρέθηκε να προηγείται στην κατάταξη απέναντι σε πιο σύγχρονα αυτοκίνητα κατηγορίας WRC και R5.
Ένα σκασμένο λάστιχο όμως αρχικά και ο κινητήρας που παρέδωσε πνεύμα στην τελευταία ειδική τους στέρησε τη διάκριση. 
 
Σε κάθε περίπτωση ο Loeb δεν πρέπει να αισθάνθηκε μόνος στον αγώνα, αφού σε αυτόν συμμετείχαν και πολλοί «κληρούχες» του όπως ο Gilles Pannizi με Peugeot 208 R5, ο Romain Dumas με Porsche 911 αλλά και ο  Francois Delecour με Aston Martin.
 
Τον αγώνα κέρδισε ο Salanon με το Ford Fiesta WRC που τερμάτισε εμπρός από τον Μichel Sylvain με Skoda Fabia R5.


Όμως η είδηση ήταν η πρώτη εμφάνιση του Citroen C3 R5 με τον πρωταθλητή Γαλλίας Yan Bonato στο μπάκετ σε ρόλο πλοηγού, μια και η εξέλιξη του αυτοκινήτου έχει μεν ολοκληρωθεί, αλλά δεν υπάρχει ακόμη δελτίο αναγνώρισης. 
 
Δείτε το εξαιρετικό βίντεο με τον Loeb στο τιμόνι του  Peugeot 306 Maxi.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube