O Kalle Rovanperä θα τρέξει με Fiesta R5 στο Βρετανικό ράλι [video]

O Kalle Rovanperä θα τρέξει με Fiesta R5 στο Βρετανικό ράλι [video]

Θα είναι ένας από τους μικρότερους σε ηλικία οδηγούς αφού μόλις θα έχει πατήσει τα 17 χρόνια

Την 1η Οκτωβρίου ο Kalle Rovanperä θα είναι 17 ετών. Σε 24 μέρες μετά τα γενέθλιά του θα γίνει ένας από τους νεώτερους οδηγούς στην ιστορία του WRC που θα αγωνιστεί στο Ράλι της Μεγάλης Βρετανίας στο μπάκετ ενός M-Sport Ford Fiesta R5 στην κατηγορία WRC 2.
 
Και δεν θα σταματήσει εκεί: Μια δεύτερη συμμετοχή του προγραμματίζεται ήδη στον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος, στο Kennards Hire Rally Australia (16-19 Νοεμβρίου), ενόψει μιας πλήρους εμπλοκής του το 2018. 
 
Είναι κάτι παρόμοιο όταν πρωτοήρθε στο σπορ ο Jari-Matti, δήλωσε ο διευθυντής της M-Sport Malcolm Wilson στην News Motorsport.
Πάντα με συναρπάζει, είπε, το γεγονός να βλέπουμε νέα παιδιά με δυνατότητες να προχωρούν. Το γεγονός ότι θα τον έχουμε μαζί μας στη Βρετανία και στην Αυστραλία είναι για εμένα μια φανταστική είδηση, κατέληξε ο Wilson σε δηλώσεις του στο Motorsport News. 
 
O Kalle είναι γιός του Harri Rovanperä που είχε αγωνιστεί στο WRC με SEAT, Peugeot, Mitsubishi και Skoda από το 1993 έως και το 2006 και ο οποίος είχε κερδίσει το Ράλι Σουηδίας το 2001.
 
Ο Kalle έγινε γνωστός στους φίλους των ράλι, όταν σε ηλικία οκτώ ετών ανέβασε στο YouTube ένα βίντεο που τον έδειχνε να οδηγεί εξαιρετικά ένα Toyota Starlet στο χιόνι.
 
 
Πρόσφατα κέρδισε το εθνικό πρωτάθλημα του 2016 στη Λετονία, χώρα στην οποία λόγω κανονισμών μπορούσε να αγωνίζεται, αφού η μικρή του ηλικία δεν αποτελούσε εμπόδιο. Παράλληλα έτρεξε το 2017 στο Φινλανδικό πρωτάθλημα όπου κέρδισε και δύο αγώνες, ενώ έτρεξε και στην Ιταλία με ειδική αδειότηση. 
 
Ο Kalle Rovanperä έχει ήδη δοκιμάσει το Fiesta στη Bρετανία και θα έχει άλλη μια ευκαιρία να το κάνει πριν τον αγώνα. 
 
Ο μάνατζέρ του Timo Jouhki,σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Kalle στο WRC 2 με το Fiesta της M-Sport, όμως άφησε ανοικτό και το ενδεχόμενο να βρεθεί και στο μπάκετ ενός Hyundai i20 R5, στο πλαίσιο του προγράμματος για νέους οδηγούς της εταιρείας. 
Το σίγουρο είναι ότι ο μικρός έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του.
 
Δείτε βίντεο από τον αγώνα του Kalle στο Ciocco της Ιταλίας με ένα Peugeot R5.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube