Να πώς λύνονται οι διαφορές στην πίστα! [video]

Να πώς λύνονται οι διαφορές στην πίστα! [video]

Καβαλώντας επίτηδες το αυτοκίνητο του αντιπάλου και παίζοντας άγριο ξύλο… πριν επέμβει δυναμικά η αστυνομία…

Στις ΗΠΑ υπάρχει μια μορφή αγώνων που λέγεται Figure 8 Racing και γίνεται σε πίστα σχήματος 8 ώστε να συμβαίνουν και τρακαρίσματα στη διασταύρωση, για περισσότερο θέαμα.

Περιμένεις λοιπόν αυτού του τύπου οι αγώνες να είναι θεότρελοι, αλλά εδώ ξεπεράστηκε κάθε όριο, με αυτοδικία κάθε μορφής, δυναμική επέμβαση της αστυνομίας και συλλήψεις.

Το γεγονός συνέβη το περασμένο Σάββατο στην Anderson Speedway, έξω από την Ινδιανάπολη. Όπως έγραψε η IndyStar, στον 24ο γύρο του αγώνα ο Shawn Cullen (No.33) και ο Jeffrey Swinford (μαύρο αυτοκίνητο) χτύπησαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να βγει το αυτοκίνητο ασφαλείας. Στην επανεκκίνηση του αγώνα, ο Cullen χτύπησε επίτηδες τον Swinford και τον γύρισε, με αποτέλεσμα να βγει από την πίστα.

Ο Swinford οδήγησε προς τον σταματημένο Cullen για να του ζητήσει το λόγο και, εκτός εαυτού, πήρε φόρα και καβάλησε το αυτοκίνητο του αντιπάλου του! Τότε ο Cullen βγήκε, πήγε στο παράθυρο του -«κουρνιασμένου» πάνω του- Swinford και τον γρονθοκόπησε άγρια, με αποτέλεσμα να επέμβει αστυνομικός, να τον εξουδετερώσει με όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης Taser και να του φορέσει χειροπέδες.

Συνελήφθη επίσης ο Swinford, και όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια των θεατών, που σίγουρα θα χαλάλισαν τα λεφτά που έδωσαν για τα εισιτήριά τους.

Στον Cullen επιβλήθηκε πρόστιμο για ανάρμοστη και απείθαρχη συμπεριφορά, ενώ στον Swinford απαγγέλθηκε κατηγορία για εγκληματική ασυνειδησία

Επιπλέον, ο Rick Dawson, ιδιοκτήτης της Anderson Speedway, απέκλεισε δια βίου τον Swinford από τους αγώνες στη συγκεκριμένη πίστα και σκοπεύει να τιμωρήσει και τον Cullen αφού οι αγωνιζόμενοι δεν πρέπει να βγαίνουν από το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Έγινε μεγάλος ντόρος στα αμερικανικά ΜΜΕ για το γεγονός, αλλά εδώ που τα λέμε, τι περιμένει κανείς από μια τόσο επιθετική μορφή αγώνων που επιπλέον γίνονται στις μεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ με τα γνωστά τους ήθη;…

 [Πηγή: IndyStar μέσω Road & Track]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube