MotoGP: Εγχειρίστηκε με επιτυχία ο Rossi [upd]

MotoGP: Εγχειρίστηκε με επιτυχία ο Rossi [upd]

O Valentino Rossi υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο σπασμένο του πόδι, όπου τοποθετήθηκε μεταλλική λάμα.

Ο σταρ των MotoGP είχε πέσει με μοτοσικλέτα εντούρο, κάνοντας προπόνηση, και είχε υποστεί παρεκτοπισμένο κάταγμα στο δεξί του πόδι, αυτό που είχε τραυματίσει σοβαρά το 2010 στο Mugello.

Ο Rossi μεταφέρθηκε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο της Ancona, όπου στις 2-3 π.μ. υποβλήθηκε σε εγχείρηση από τον Δρα Raffaele Pascarella, διευθυντή της ορθοπεδικής και τραυματολογικής κλινικής.

Ο ίδιος ο Rossi δήλωσε μετά την επέμβαση: «Η εγχείρηση πήγε καλά. Το πρωί, όταν ξύπνησα, ένιωθα ήδη καλά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό του Ospedali Riuniti στην Ancona και ειδικά τον Dottore Pascarella που με εγχείρισε.

«Λυπάμαι πολύ για το ατύχημα. Τώρα θέλω να επιστρέψω στη σέλα της μοτοσικλέτας μου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να τα καταφέρω».

Τα οστά του Rossi μπήκαν στη θέση τους και συνδέθηκαν με μεταλλική λάμα. Η ομάδα του, η Movistar Yamaha, ανακοίνωσε ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε «χωρίς καμία επιπλοκή».

Ο Δρ Pascarella περιέγραψε την εγχείρηση ως «εντελώς επιτυχημένη»

«Πρώτα-πρώτα, θέλω να σας πω ότι ο Valentino είναι καλά – κι αυτό είναι το πιο σημαντικό για όλους μας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πριν λίγο. «Πιστεύω ότι σίγουρα θα πρέπει να ξεκουραστεί για 30 με 40 μέρες, και τότε θα εκτιμήσουμε μαζί, στις επόμενες λίγες εβδομάδες, πώς θα προχωρήσουμε»

Το πρωτάθλημα MotoGP έχει δύο αγώνες μέσα στις επόμενες 40 ημέρες: στο Misano της Ιταλίας και την Aragon της Ισπανίας. Μετά το πρόγραμμα προβλέπει τρεις κολλητούς αγώνες μακριά, σε Motegi, Phillip Island και Sepang, όπου ο πρώτος, το Ιαπωνικό GP θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου.

Παρότι ο τραυματισμός έγινε στο ίδιο πόδι που ο Rossi είχε σπάσει πριν 7 χρόνια στο Mugello, o Dr Pascarella είπε ότι δεν έχει σημασία, παρότι το νέο κάταγμα είναι «πολύ κοντά» στο παλιό, αφού το οστό είχε κολλήσει εντελώς σε 4-5 μήνες από το πρώτο ατύχημα.

«Δεν είναι κακό που συνέβη στο ίδιο πόδι, είναι μια διαφορετική κλινική περίπτωση», πρόσθεσε.

Ο Rossi είναι σήμερα 4ος στη βαθμολογία του παγκόσμιου πρωταθλήματος, 26 βαθμούς πίσω από τον επικεφαλής, Andrea Dovizioso.

[Πηγή: Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube