MotoGP Αυστρίας: O Marquez στην pole, μπροστά από τις Ducati

MotoGP Αυστρίας: O Marquez στην pole, μπροστά από τις Ducati

Ο Marc Marquez και η Honda ήρθαν στο Red Bull Ring μελετημένοι και πέρασαν τις Ducati που θεωρούνταν φαβορί.

Αφού ήταν ο ταχύτερος στις τελευταίες ελεύθερες δοκιμές, ο Marquez συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στις κατατακτήριες, παίρνοντας την τρίτη στη σειρά pole position του στα τρία τελευταία MotoGP. 

Οι περισσότεροι, κρίνοντας από πέρσι, θεωρούσαν φαβορί τις Ducati στο Red Bull Ring. Ο Marquez τις πέρασε μεν, αλλά οι Andrea Dovizioso και Jorge Lorenzo θα ξεκινήσουν τον αγώνα από δίπλα του, στην πρώτη σειρά.

Ο Marquez έκανε ένα μόνο γρήγορο γύρο πριν το καθιερωμένο του pit-stop στη μέση της Q2, αλλά ό χρόνος του, στο 1’ 23” 473, τον έφερε 7 δέκατα μπροστά από τους υπόλοιπους.

Οι Rossi, Viñales και Dovizioso, βελτιώνοντας τις επιδόσεις τους, μείωσαν την πρωτοπορία του Ισπανού στα 0,340”, αλλά ο Marquez πήγε άλλα δύο δέκατα πιο γρήγορα, ένα λεπτό πριν το πέσιμο της σημαίας, παραμένοντας άνετα στην κορυφή.

Οι Dovi και Lorenzo πλησίασαν το 1’ 23” 235 του Ισπανού, αλλά και πάλι έμειναν 0,144” και 0,386” πίσω αντίστοιχα. Η pole του Marquez είναι η του φέτος και η 70ή της καριέρας του.

Ο Maverick Viñales κράτησε την 4η θέση για 0,026” από τον Danilo Petrucci, που έφερε την τρίτη Ducati μέσα στην πρώτη πεντάδα.

Ο Johann Zarco, που έτρεξε με διαφορά φάσης από τους υπόλοιπους, αφού άργησε να ξεκινήσει και δεν σταμάτησε στη μέση της περιόδου, πέτυχε τον 6ο καλύτερο χρόνο με την Tech3 Yamaha του.

Ο Valentino Rossi αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με την 7η θέση και θα ξεκινήσει τον αγώνα από την τρίτη σειρά, έχοντας δίπλα του τον Dani Pedrosa που ήταν ο ένας από τους δύο που προκρίθηκαν από την Q1. Ένατος θα ξεκινήσει ο Cal Crutchlow, που είδε τον καλύτερο χρόνο του να ακυρώνεται λόγω υπέρβασης των ορίων της πίστας.

Ο Andrea Iannone ήταν 10ος με τη Suzuki, ένα χρόνο αφότου πήρε την pole για τον ίδιο αγώνα πέρσι.

Οι Karel Abraham και Loris Baz πήραν την 11η και τη 12η θέση της εκκίνησης, με τις δύο Ducati του 2015, αφού και οι δύο είχαν προκριθεί αυτόματα στην Q2.

O Jonas Folger με τη δεύτερη Yamaha Tech3 ήταν ο πιο γρήγορος από αυτούς που αποκλείστηκαν στην Q1, χάνοντας από τους Petrucci και Pedrosa. Ο Γερμανός επέστρεψε στο παλιό του πλαίσιο αφού είχε δοκιμάσει το νέο την Παρασκευή, αλλά η τελευταία του προσπάθεια ήταν αρκετή μόνο για να πάρει τη 13η θέση από τον Hector Barbera.

O Ισπανός ήταν δεύτερος, πίσω από τον Pedrosa, μετά τις πρώτες προσπάθειες στην Q1, αλλά δεν κατάφερε να βελτιώσει την επίδοσή του. Έμεινε όμως 0,001” μπροστά από τον Scott Redding, που προσπάθησε πολύ. Πολύ καλά πήγε ο Pol Espargaro, που έκανε τον 16ο χρόνο με την ΚΤΜ.

Αντίθετα, οι Aprilia δεν πήγαν καλά. Ο Aleix Espargaro ήταν μόλις 20ός, τρεις θέσεις μπροστά από τον –άρτι απολυθέντα– Sam Lowes.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube