Εξιτηρίο μετά την επιτυχημένη επέμβαση πήρε ο Rossi

Εξιτηρίο μετά την επιτυχημένη επέμβαση πήρε ο Rossi

Οι πρώτες του δηλώσεις και ποιους ευχαρίστησε - Άγνωστο πότε θα επιστρέψει στις πίστες

Εξιτήριο πήρε πριν λίγες ώρες ο Valentino Rossi, έχοντας περάσει μία νύκτα στο «Azienda Ospedaliero-Universitaria Ospedali Riuniti» της Αncona, όπου και χειρουργήθηκε μετά το ατύχημα που είχε κάνοντας μότοκρος. 
 
Ο «γιατρός» διαγνώστηκε με κατάγματα στην κνήμη και στην περόνη στο ίδιο πόδι που είχε σπάσει το 2010 σε μια πτώση με μεγάλη ταχύτητα κατά τις ελεύθερες δοκιμές του MotoGP στο Mugello.
 
Ο Rossi δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί παρά μια μόνο νύχτα μετά το χειρουργείο και έτσι οι γιατροί, αφού τον εξέτασαν του έδωσαν την έγκριση να αποχωρήσει από το νοσκομείο. 
 
Ο ίδιος βγαίνοντας δήλωσε: «Πέρασα μία καλή νύχτα, κοιμήθηκα και το πρωί ένιωθα καλά. Στην επίσκεψή τους, οι γιατροί μου έδωσαν το ΟΚ για να πάω σπίτι, όπου θα μπορέσω να ξεκουραστώ ακόμα καλύτερα. Θα ξεκινήσω την φυσιοθεραπεία το γρηγορότερο δυνατόν και θα δούμε πώς ανταποκρίνεται το σώμα πριν πάρουμε κάποια απόφαση. Πρέπει και πάλι να ευχαριστήσω το προσωπικό του ’Ospedali Riuniti‘ της Ancona, αλλά και τα Επείγοντα του Urbino, όπως και την υπηρεσία ‘118’ (166) καθώς και όλους τους φίλους που ήρθαν να με επισκεφθουν. Όπως είπα εχθές, θα κάνω τα πάντα για να επιστρέψω όσο πιο σύντομα γίνεται».
 
 
Νωρίτερα και αμέσως μετά την εγχείρηση ο γιατρός του Rossi, Dr Pascarella είχε δηλώσει πως τα σπασμένα οστά του Rossi μπήκαν στη θέση τους και συνδέθηκαν με μεταλλική λάμα
Πιστεύω -είχε πει - ότι σίγουρα θα πρέπει να ξεκουραστεί για 30 με 40 μέρες, και τότε θα εκτιμήσουμε μαζί, στις επόμενες λίγες εβδομάδες, πώς θα προχωρήσουμε»
 
Το πρωτάθλημα MotoGP έχει δύο αγώνες μέσα στις επόμενες 40 ημέρες: στο Misano της Ιταλίας και την Aragon της Ισπανίας. Μετά το πρόγραμμα προβλέπει τρεις κολλητούς αγώνες μακριά, σε Motegi, Phillip Island και Sepang, όπου ο πρώτος, το Ιαπωνικό GP θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου.
 
Παρότι ο τραυματισμός έγινε στο ίδιο πόδι που ο Rossi είχε σπάσει πριν 7 χρόνια στο Mugello, o Dr Pascarella είπε ότι δεν έχει σημασία, παρότι το νέο κάταγμα είναι «πολύ κοντά» στο παλιό, αφού το οστό είχε κολλήσει εντελώς σε 4-5 μήνες από το πρώτο ατύχημα.
 
«Δεν είναι κακό που συνέβη στο ίδιο πόδι, είναι μια διαφορετική κλινική περίπτωση», είχε επισημάνει.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube