Δόθηκε η εκκίνηση για το 9ο Λουξ Cola PICK 2017

Δόθηκε η εκκίνηση για το 9ο Λουξ Cola PICK 2017

Ο αγώνας καρτ που διοργανώνεται για ένατη συνεχόμενη χρονιά στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, γύρω από την πλατεία Γεωργίου θα γίνει στις 16 & 17 Σεπτεμβρίου, αλλά οι προετοιμασίες έχουν ήδη αρχίσει σε πυρετώδη ρυθμό.

Η αρχική «τρελή» ιδέα για έναν αγώνα καρτ στους δρόμους της πόλης, χάρη στην στήριξη των κρατικών φορέων και το όραμα ιδιωτών με την απαραίτητη οικονομική δύναμη εξελίχθηκε σε θεσμό. Αποτελεί μάλιστα παγκόσμια πρωτιά για την Πάτρα, καθώς όμοια διοργάνωση δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Το γεγονός είναι διεθνούς εμβέλειας, προσελκύοντας το ενδιαφέρον διάσημων ξένων οδηγών και αγωνιστικών ομάδων, αλλά και του ξένου Τύπου.

Έχει φυσικά σημαντικές οικονομικές προεκτάσεις, που ξεπερνούν την προσωρινή τόνωση της τουριστικής κίνησης και την άμεση επίδραση που αυτή έχει στην πραγματική οικονομία της πόλης. Η Πάτρα διαφημίζεται ως προορισμός, με μακροχρόνια οφέλη.



Αρκεί κανείς να ρίξει μια ματιά στην διαθεσιμότητα των ξενοδοχείων την εβδομάδα του αγώνα για να συνειδητοποιήσει ότι η πληρότητα ξεπερνά το 90%, ήδη 4-5 μήνες πριν το διήμερο του αγώνα, αποδεικνύοντας την σημαντική δουλειά που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια.

Επενδύοντας  πάνω σε αυτό, εφέτος η διοργάνωση συνεργάζεται με μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία και έχει προγραμματίσει μονοήμερες εκδρομές στην πόλη από κοντινά mainstream παραλιακά θέρετρα. Ενώ επιτέλους φέτος για πρώτη φορά η πρόσβαση για τις ομάδες και κυρίως για τους θεατές θα είναι πανεύκολη και ασφαλέστερη χάρη στην ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Πατρών.

Το θέαμα αναμένεται και φέτος υψηλοτάτου επιπέδου, αφού εκτός από τις πολλές, όπως φαίνεται, συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και παράπλευρες εκδηλώσεις: Έκθεση και παρέλαση ιστορικών αυτοκινήτων, πυροτεχνήματα από αγωνιστικά rally drift cars, μονοθέσια που κατασκευάζουν τα ελληνικά Πολυτεχνεία και πολλά άλλα. Έχει επίσης εξασφαλιστεί η συμμετοχή των καλύτερων ειδικών ακροβατικών ομάδων από το εξωτερικό που θα εμπλουτίσουν με γερές δόσεις αδρεναλίνης τα διαλείμματα της αγωνιστικής δράσης.

Οι συμμετοχές έχουν ανοίξει για τον αγώνα που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 16-17 Σεπτεμβρίου και φυσικά, το καρτ του DRIVE θα είναι στο grid.

Το PICK  είναι μια γιορτή για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και όχι μόνο. Η πόλη βάζει τα καλά της και η ατμόσφαιρα θυμίζει κάτι από… Monaco. Υπό κλίμακα. Δεν υπάρχει λόγος να αφήνουμε την πεζή πραγματικότητα να μας χαλάει μια όμορφη παραίσθηση.



Οι δρόμοι του κέντρου της Πάτρας, γύρω από την πλατεία Γεωργίου κλείνουν. Διαμορφώνεται η χάραξη της πίστας και ο χώρος των pits στο εσωτερικό της πλατείας. Η διάθεση είναι πανηγυρική. Ο κόσμος αγκαλιάζει το event, έρχεται να γνωρίσει τους αγώνες καρτ, οι θεατές προσέρχονται κατά χιλιάδες για να χειροκροτήσουν τους οδηγούς που δίνουν θεαματικές μάχες. Αυτό είναι που κάνει το PICK τόσο ιδιαίτερο.

Περιέργως, οι Πατρινοί έχουν καταφέρει αυτό που στην Ελλάδα συνήθως μοιάζει αδύνατο. Να συνεργαστούν. Η ιδιωτική πρωτοβουλία και το κράτος συνδυάζονται αρμονικά, αλληλοϋποστηρίζονται και φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάπως έτσι μια αρχικά τρελή ιδέα, να κλείσουν για ένα Σαββατοκύριακο οι πιο κεντρικοί δρόμοι της πόλης και να γίνει ένας αγώνας καρτ, έχει φτάσει δικαίως να θεωρείται θεσμός, στην 9η πλέον συνέχεια της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube