Δείτε τους αναβάτες της Moto3 να πέφτουν σαν τις μύγες! [video]

Δείτε τους αναβάτες της Moto3 να πέφτουν σαν τις μύγες! [video]

Όταν μιλάμε για ομαδική πτώση, εννοούμε κάτι σαν αυτό που συνέβη το Σάββατο στο Γαλλικό GP, στην πίστα του Le Mans.

Ο συναγωνισμός στη μικρή κατηγορία των GP μοτοσικλέτας είναι τόσο σφιχτός, που αν κάτι συμβεί, έχει επιπτώσεις σε πολλούς αναβάτες.

Ευτυχώς, στη συγκεκριμένη περίπτωση, μπορεί να έπεσαν καμιά δωδεκαριά αναβάτες μαζί, όμως κανείς δεν φαίνεται να τραυματίστηκε.

Το συμβάν έλαβε χώρα στη Στροφή 6 της πίστας Le Mans Bugatti και ήταν αποτέλεσμα μιας άλλης τετραπλής πτώσης, τον προηγούμενο γύρο. Σ’ αυτήν, ο Μαλαίσιος Adam Norrodin είχε σπρωχτεί και είχε πέσει πάνω στον Ιταλό Lorenzo Della Porta, αλλά κατάφερε να συνεχίσει τον αγώνα.

Όμως δεν είχε αντιληφθεί ότι η μοτοσικλέτα του είχε πάθει ζημιά κι έχανε υγρά. Αυτό το ένιωσαν στο πετσί τους όσοι έφτασαν στο σημείο τον επόμενο γύρο και άρχισαν να γλιστρούν και να πέφτουν ομαδικά.

Αξίζει να παρατηρήσει κανείς στο video πώς τα πεσμένα παιδιά –διότι για παιδιά πρόκειται στη Moto3– πετάγονται αμέσως όρθια και αποφεύγουν με γρήγορα ρεφλέξ και μαεστρία τους επόμενους που έρχονται κατά πάνω τους. Διόλου παράξενο, αφού ανάμεσά τους βρίσκονται οι μελλοντικοί πρωταγωνιστές των MotoGP, οι Rossi, Marquez και Lorenzo του αύριο. 

Ο αγώνας στη Γαλλία διακόπηκε με κόκκινη σημαία και δόθηκε δεύτερη εκκίνηση για 16 ακόμα γύρους. Τελικός νικητής ήταν ο 19χρονος Ισπανός Joan Mir, που είχε κερδίσει και τους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς, σε Κατάρ και Αργεντινή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube