Concept: Μια Alfa Romeo Stelvio στο Dakar…

Concept: Μια Alfa Romeo Stelvio στο Dakar…

Τώρα που πήρε φόρα η Alfa και κατεβαίνει στη Formula 1, γιατί να μη δοκιμάσει την τύχη της και σε rally-raid, και μάλιστα στο κορυφαίο;

Το Dakar αποτελεί εκείνο τον αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού που παρέχει τις χειμερινές ειδήσεις ​​όταν όλες οι άλλες κατηγορίες βρίσκονται offseason.

Είναι λοιπόν αυτό το εποχικό θέμα που προέκρινε η LP Design και μας λανσάρισε το χωματερό-αμμουδερό «Biscione». Και φυσικά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι η μιλανέζικη φίρμα καυχιέται για την επιστροφή του «Cuore Sportivo» στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού: Στη Formula 1, με τη Sauber να φορά τα χρώματα της Alfa για το 2018.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 Q4

Κάπως έτσι λοιπόν σκέφτηκε η LP Design και είπε μέρες που ’ναι, γιατί να μην κάνουμε μια επιδρομή στο Dakar; Με αυτό τον τρόπο, η Stelvio μετατράπηκε σε ένα πραγματικό τέρας σε τέσσερις τροχούς, ιδανικό για να αντιμετωπίσει τους αμμόλοφους της ερήμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Διαθέσιμη για παραγγελίες η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Τώρα τι υπάρχει από κάτω; Δεν έχει και πολύ σημασία, καθώς η έκδοση Quadrifoglio διαθέτει την απαραίτητη μαγιά για να φτιάξεις ένα τέτοιο αγωνιστικό SUV: 510 άλογα και 51,2 kgm μεταξύ 2.500 και 5.000 rpm από το διτούρμπινο 2,9λιτρο μοτέρ V6, ευγενική χορηγία της Ferrari. Αυτόματο 8άρι σασμάν, 0-100 km/h σε 3,8” και τελική ταχύτητα 283 km/h. Και φυσικά σύστημα τετρακίνησης, στάνταρ ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και ενεργό Torque Vectoring. συντονιζόμενα από το Chassis Domain Control. Το μόνο που λείπει από ένα δυνητικά αγωνιστικό set-up είναι τα κεραμικά φρένα που θα έρθουν να επιβαρύνουν την τιμή εκκίνησης των 130.000 ευρώ που κοστίζει στην Ελλάδα -40 χιλιάρικα παραπάνω από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube