Απίστευτο χορευτικό από ένα VW Golf [video]

Απίστευτο χορευτικό από ένα VW Golf [video]

Το «σώσιμο της εβδομάδας» είναι σίγουρα αυτό που έκανε ο Kenan Dole, με ένα Volkswagen Golf V GTI, σε αγώνα του VAG Trophy στο Brands Hatch.

Σε έναν αγώνα αυτοκινήτων, το να είσαι εύκολα 1ος δεν είναι κανό να σε κάνει τόσο διάσημο όσο η αγωνιώδης προσπάθεια να παραμείνεις 1ος, όταν τα πράγματα πάνε στραβά.

Για παράδειγμα, το πιθανότερο είναι ότι δεν έχετε ακούσει ποτέ το όνομα του Kenan Dole. Είναι ένας από τους οδηγούς του βρετανικού θεσμού VAG Trophy, ενός πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχουν αυτοκίνητα του ομίλου Volkswagen. Ακόμα κι αν ο Dole, με το Volkswagen Golf GTI που οδηγεί, κατακτούσε την 1η θέση, πιθανότατα δεν θα το μαθαίναμε ποτέ, αφού ο θεσμός δεν προβάλλεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το σώσιμο της χρονιάς στο NASCAR [video]

Το περασμένο Σαββατοκύριακο όμως, στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Brands Hatch, ο Dole μας έδωσε μια πολύ καλή αφορμή να ασχοληθούμε μαζί του. Ενώ βρισκόταν στην 1η θέση του αγώνα, το πίσω μέρος του αυτοκινήτου του ξεκόλλησε στην πρώτη, γρήγορη δεξιά στροφή της πίστας, την Paddock Hill Bend. Ο Dole το πρόλαβε, αλλά μάλλον κράτησε το ανάποδο λίγο παραπάνω απ’ ό,τι έπρεπε, κι έτσι ξεκίνησε ένα από τα πιο εντυπωσιακά πλάνα διορθώσεων που έχουμε δει.

Στην τελευταία διόρθωση, το Golf έχει γυρίσει περισσότερο από 90 μοίρες σε σχέση με την επιθυμητή κατεύθυνση, όμως η επιμονή του Dole στο τιμόνι και το γκάζι το επανέφερε ακόμα και τότε. Δυστυχώς, όλη αυτή η μάχη έληξε άδοξα, αφού έχοντας επανακτήσει τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου, ο Dole έκλεισε απότομα τη γραμμή του για τη δεξιά Druids, πέφτοντας πάνω σε ένα Audi TT που είχε πάρει την εσωτερική.

Απολαύστε την τρελή πορεία του Golf και την επιμονή του Kenan Dole, στο παρακάτω video. Στον λογαριασμό του στο Twitter, υπάρχει και το in-car.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube