Απίστευτο: Δεν τερμάτισε ΚΑΝΕΙΣ στον αγώνα Formula 4 της Μαλαισίας

Απίστευτο: Δεν τερμάτισε ΚΑΝΕΙΣ στον αγώνα Formula 4 της Μαλαισίας

Ένας από τους ελάχιστους αγώνες στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού που κανείς δεν κατάφερε να τερματίσει.

Κανένας οδηγός δεν κατάφερε να τερματίσει στον αγώνα της Formula 4 για το πρωτάθλημα Νοτιοανατολικής Ασίας που έγινε στην πίστα της Sepang, ως υποστηρικτικός αγώνας του Grand Prix Μαλαισίας, της Formula 1.

Όταν το σπασμένο καπάκι της αποχέτευσης προκάλεσε το ατύχημα του Romain Grosjean στην 2η περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Formula 1, η FIA αναγκάστηκε να επισκευάσει τη βλάβη και κυρίως να επιθεωρήσει όλα τα σημεία αποχέτευσης σε κάθε στροφή της πίστας. Αυτό έκανε άνω κάτω το χρονοδιάγραμμα των υποστηρικτικών αγώνων. Έτσι αποφασίστηκε τα δύο σκέλη του αγώνα της Formula 4 να γίνουν κολλητά το ένα μετά το άλλο.

Ο πρώτος αγώνας δεν έκρυβε εκπλήξεις και δράματα, αλλά ο δεύτερος ήταν ένας από τους πιο παράξενους στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Προς το τέλος του δεύτερου σκέλους, τα αυτοκίνητα άρχισαν το ένα μετά το άλλο να μένουν από βενζίνη. Ο Daniel Cao, νικητής του πρώτους σκέλους, μαζί με άλλα τρία αυτοκίνητα, σταμάτησαν καταμεσής της πίστας στον έκτο από τους οκτώ γύρους του αγώνα, με άδεια ρεζερβουάρ.

Οι διοργανωτές υποχρεώθηκαν να βγάλουν το safety car στην πίστα καθώς τα παρκαρισμένα εδώ κι εκεί μονοθέσια ήταν κίνδυνος για όσους οδηγούς ακόμη θα κινούνταν σε αγωνιστικό ρυθμό. Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο μόλις ένα μονοθέσιο, αυτό του Kane Shepherd, είχε καύσιμα να ακολουθήσει το safety car. Αλλά κι αυτού το ρεζερβουάρ στέγνωσε στην έξοδο της Στροφής 2. Παρότι δεν ολοκλήρωσε το γύρο, ο Shepherd, ως ο τελευταίος από τους πεσόντες, ανακηρύχθηκε νικητής.

Το πρόβλημα προέκυψε από λάθος υπολογισμό ΟΛΩΝ των ομάδων, στο σύντομο διάστημα που τους δόθηκε μεταξύ των δύο αγωνιστικών σκελών. Είναι να απορεί κανείς πάντως. Δεν θα αρκούσε να βάλουν απλώς όση και στο πρώτο, στο οποίο τερμάτισαν κανονικά;

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube