Vettel: Αλλαγή κινητήρα, αλλά χωρίς ποινή

Vettel: Αλλαγή κινητήρα, αλλά χωρίς ποινή

Ο κινητήρας της Ferrari παρουσίασε ηλεκτρικό πρόβλημα και η ομάδα θα τον αλλάξει με τον 4ο και τελευταίο που δικαιούται χωρίς ποινές.

Οι ελεύθερες δοκιμές FP3 του Vettel έληξαν πρόωρα αφού ο Γερμανός επέστρεψε στα pits με το κιβώτιο κολλημένο στη 2η ταχύτητα.

Η πρώτη εξέταση έδειξε ηλεκτρικό πρόβλημα και, για να μην επαναληφθεί αυτό στις κατατακτήριες και τον αγώνα, η Scuderia αποφάσισε να τοποθετήσει ένα νέο κινητήρα.

Ο κινητήρας αυτός θα είναι ο αναβαθμισμένος που η Ferrari εξελίσσει εδώ και κάμποσο καιρό. Η ομάδα προγραμμάτιζε να τον χρησιμοποιήσει την άλλη εβδομάδα στο Ιαπωνικό GP ή στο GP των ΗΠΑ σε άλλες 15 μέρες.

Αυτός είναι επίσης ο τελευταίος κινητήρας του Vettel για φέτος, που σημαίνει ότι οι περαιτέρω αλλαγές μέσα στη σεζόν θα επιφέρουν ποινές στη σειρά εκκίνησης.

Ο Γερμανός ήταν τυχερός μετά τη σύγκρουσή του στην εκκίνηση του GP Σιγκαπούρης, αφού ο κινητήρας που φορούσε εκεί δεν είχε ζημιές. Όμως το πρόβλημα στην FP3 της Μαλαισίας σημαίνει ότι θα φορέσει τον 4ο και τελευταίο κινητήρα του – αν και μπορεί να επιστρέψει σε οποιονδήποτε από τους τρεις προηγούμενους αν η Ferrari κρίνει ότι μπορεί να τον επισκευάσει χωρίς να αλλάξει βασικά του εξαρτήματα που θα επιφέρουν την επιβολή ποινών.

Οι Vettel και Raikkonen έχουν αμφότεροι χρησιμοποιήσει από τρεις κινητήρες εσωτερικής καύσης, από τρεις MGU-H, MGU-K, μπαταρίες και ηλεκτρονικά ελέγχου, καθώς και τέσσερα τούρμπο ο καθένας.

Η Mercedes είναι στον 4ο και τελευταίο κινητήρα για τον Hamilton και τον Bottas από το GP Βελγίου, τον Αύγουστο. Πιστεύει όμως ότι ανακυκλώνοντας τους χρησιμοποιημένους κινητήρες θα μπορέσει να βγάλει τη σεζόν χωρίς ποινές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube