Τι είπε ο Patrick Quincy για τα αίτια του ατυχήματος του Schumacher

Τι είπε ο Patrick Quincy για τα αίτια του ατυχήματος του Schumacher

Ολόκληρη η συνέντευξη - Τι έδειξε η κάμερα που είχε στο κράνος του ο Schumi - Λίγο πριν το ατύχημα προσπάθησε να "φρενάρει"

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη του Patrick Quincy, του εισαγγελέα που έχει αναλάβει τις έρευνες για τα αίτια του ατυχήματος του Michael Schumacher, χωρίς να είναι και τόσο διαφωτιστική όσο ίσως πολλοί περίμεναν.  

Ωστόσο, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους ένα μόνον βίντεο, αυτό από την κάμερα που ο ίδιος ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε στο κράνος του, ενώ είπε πως οι ερευνητές δεν έχουν στην κατοχή τους άλλο βίντεο, υπογραμμίζοντας πως αμφιβάλλει ακόμη και για την ύπαρξή του.

Ξεκινώντας τη συνέντευξή του ο Patrick Quincy είπε πως η συνέντευξη γίνεται για να ενημερωθεί ο Τύπος για τα αποτελέσματα των ερευνών, χωρίς όμως οι τελευταίες να έχουν ολοκληρωθεί. 
 
Ο Patrick Quincy τόνισε πως "βρεθήκαμε στο χώρο του ατυχήματος, μιλήσαμε με μάρτυρες και διασώστες, κάναμε αναπαράσταση του ατυχήματος και εξετάσαμε και το υλικό από την κάμερα στο κράνος του Schumacher, καρέ-καρέ, έτσι ώστε να βρούμε και το γιατί έπεσε, αλλά και το γιατί κινείτο σε εκείνη τη συγκεκριμένη περιοχή".

Μιλώντας για τις ενέργειές τους είπε πως έκαναν ό,τι θα έκαναν και για οποιονδήποτε άλλο σκιερ που θα είχε ένα ανάλογο ατύχημα. 
 
Μιλώντας για το τι είδαν στο βίντεο είπε πως "ο Schumacher ήταν πολύ καλός σκιέρ αλλά ένα από τα πέδιλα του χτύπησε σε βράχο και αυτό είναι το βασικό αίτιο της πτώσης του. Ο βράχος στον οποίο χτύπησε το κεφάλι του ήταν οκτώ μέτρα μακριά από την πίστα και η θέση του όταν έπεσε ήταν εννέα μέτρα μακριά από την πίστα. Όλα αυτά προκύπτουν από το υλικό της κάμερας, αλλά και την αναπαράσταση του ατυχήματος που κάναμε"
 
Απαντώντας σε ερώτηση για την ταχύτητα που είχε ο Schumi τη στιγμή της πτώσης, ειδικός ερευνητής που μετείχε των ερευνών είπε πως ο Γερμανός είχε την ταχύτητα που συνήθως έχει ένας καλός σκιέρ σε δύσκολο τερέν, χωρίς όμως αυτή να έχει μετρηθεί με ακρίβεια. Αυτός όμως που έχει σημασία, όπως τόνισε ο ερευνητής είναι πως ο Schumacher τη στιγμή του ατυχήματος προσπαθούσε να επιβραδύνει την πορεία του.
 
Επιπλέον τόνισε πως τα πέδιλα του Michael ήταν καινούργια και σε άριστη κατάσταση και όπως προκύπτει από το βίντεο αποκλειστικά υπεύθυνος για την πτώση και τον τραυματισμό ήταν ο βράχος.
 
Ωστόσο τόνισε πως το βίντεο που έχει διάρκεια δύο λεπτών, δεν είναι 100% διαφωτιστικό διότι δεν δείχνει το τί ακριβώς γινόταν γύρω από τον Schumi, αλλά μόνον ό,τι αυτός έβλεπε. 
 
Τέλος ο Patrick Quincy απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις δημοσιογράφων τόνισε πως από τις έρευνες δεν προκύπτουν πληροφορίες ότι ο Schumacher βρέθηκε εκεί στην προσπάθειά του να βοηθήσει κάποιο άλλο άτομο και επέμενε πως η ταχύτητά του ήταν φυσιολογική για έναν σκιέρ της κλάσης του με δεδομένη και την περιοχή στην οποία εκινείτο, ενώ υπογράμμισε πως ακόμη δεν έχουν μπει στη φάση να διερευνήσουν τυχόν ευθύνες του χιονοδρομικού κέντρου σε ό,τι αφορά στην ελλειπή ή όχι σήμανση της πίστας.
 
Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως ο Schumacher έχοντας ιδιόκτητο σαλέ στην περιοχή έκανε πολύ συχνά σκι στην συγκεκριμένη πίστα και άρα φαντάζει μάλλον δύσκολο να μην ήξερε την περιοχή και τις ιδιαιτερότητές της.
 
Κλείνοντας τη συνέντευξή του, ο Patrick Quincy είπε πως παρόμοια ατυχήματα έχουν περίπου 50 το χρόνο, τα οποία όλα διερευνώνται με τον ίδιο τρόπο, αλλά κανένα μέχρι σήμερα δεν είχε τα αποτελέσματα αυτού του Schumacher, ενώ δεν μπόρεσε να προσδιορίσει πόσο καιρό θα διαρκέσουν οι έρευνες ακόμη. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube