Τελευταία ευκαιρία η Suzuka για τον Vettel και τη Ferrari

Τελευταία ευκαιρία η Suzuka για τον Vettel και τη Ferrari

Η γλώσσα των αριθμών και οι συνδυασμοί που πρέπει να γίνουν για να κερδίσει ο Γερμανός το πρωτάθλημα

Ο Σεπτέμβριος του 2017 είναι ένας μήνας που η Ferrari θα θέλει να ξεχάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. 
 
Τόσο η επεισοδιακή εκκίνηση στη βρεγμένη Σιγκαπούρη με τα δύο μονοθέσιά της να τίθενται εκτός μάχης με το «καλησπέρα», όσο και τα μηχανικά πρόβλήματα στη Μαλαισία, έδωσαν την ευκαιρία στον Hamilton να ξεφύγει στη βαθμολογία 34 ολόκληρους βαθμούς από τον Vettel
 
Μπορεί το κόκκινο μονοθέσιο του Γερμανού να απόδείχθηκε το ταχύτερο στη Μαλαισία και ο ίδιος να έκανε έναν από τους καλύτερου αγώνες της καριέρας του, όμως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η Mercedes μπορεί να χαμογελά ευτυχισμένη με τη βαθμολογική διαφορά. 
 
Οι επιδόσεις της Ferrari στη Μαλαισία έδειξαν ότι οι «κόκκινοι» μπορούν να αντιστρέψουν το κλίμα έως το τέλος της χρονιάς, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς χρειάζονται συνεχόμενες καλές εμφανίσεις σε συνδυασμό με ατυχίες της Mercedes για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. 
 
Για να μιλήσουμε με τη γλώσσα των αριθμών, αν ο Hamilton τερματίσει δεύτερος σε όλους τους υπόλοιπους αγώνες, ο Vettel πρέπει να είναι αυτός που θα τερματίζει πρώτος για να κερδίσει τον τίτλο με έναν μόλις βαθμό διαφορά
 
Έτσι, ο Vettel καλείται πάση θυσία να πετύχει μια νίκη αυτή την Κυριακή στη Suzuka, μια πίστα που -κακά τα ψέμματα- ευνοεί πολύ περισότερο τη Mercedes. Αν το καταφέρει αυτό, τότε και ηθικά θα αποκτήσει ένα πλεονέκτημα αλλά και θα στείλει το μήνυμα στη Mercedes πως τίποτα δεν έχει κριθεί και ότι έχουν άλλους τέσσερις αγώνες μπροστά τους να παλέψουν. 
 
Από την πλευρά της η Mercedes πέρα από το γεγονός ότι τρέχει σε μια πίστα που την ευνοεί, έχει να διαχειριστεί τις όχι και τόσο καλές επιδόσεις του Bottas τον τελευταίο καιρό. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τη νίκη του στην Αυστρία ο Valtteri Bottas στους επόμενους αγώνες έχει τερματίσει 9ος, 3ος, 3ος, 4ος, 6ος και 5ος.
Αυτό, σε συνδυασμό με τις καλές επιδόσεις του Kimi στερεί -λένε οι αναλυτές - από τον Hamilton το αβαντάζ να έχει έναν οδηγό που θα μπορεί να «φρενάρει» τον ανταγωνισμό. 
 
Την ίδια στιγμή η Red Bull μετά και τη νίκη του Verstappen στη Μαλαισία δείχνει σημαντικά αναβαθμισμένη και ικανή να μπαίνει ανάμεσα σε Mercedes και Ferrari και να «αλλοιώνει» αποτελέσματα. 
 
Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα είναι ο καιρός. Οι τρέχουσες προβλέψεις δείχνουν βροχή την Παρασκευή κατά τις δύο πρώτες περιόδους ελεύθερων δοκιμών, ενώ θα υπάρξουν διάσπαρτες μπόρες νωρίς το Σάββατο. Οι κατατακτήριες δοκιμές και ο αγώνας προβλέπεται (προς το παρόν) να διεξαχθούν σε στεγνό οδόστρωμα, όμως η Suzuka βρίσκεται σε ένα μέρος του κόσμου όπου ο καιρός μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα...
Και μαζί του να αλλάξουν και πολλά άλλα... 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube