Στην τελική ευθεία πριν τον πρώτο αγώνα η Formula 1

Στην τελική ευθεία πριν τον πρώτο αγώνα η Formula 1

Tί έδειξαν οι δοκιμές και πώς διαμορφώνονται τα προγνωστικά για τον αγώνα της Αυστραλίας

Λίγες ημέρες έμειναν για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα του 2014 στη Formula 1, ένα πρωτάθλημα που δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο. Οι αλλαγές στους κανονισμούς και στα αυτοκίνητα είναι τόσες και τέτοιες, που επί της ουσίας όχι απλώς ανακάτεψαν την τράπουλα, αλλά έφεραν τα... πάνω-κάτω.

Με δεδομένο ότι στους αγώνες (και δη στη Formula 1) ασφαλή προγνωστικά δεν υπάρχουν, το μόνο στοιχείο στο οποίο μπορεί κάποιος να βασιστεί για να πει τί μπορεί να γίνει στο  Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης, είναι τα αποτελέσματα από τις χειμερινές δοκιμές.

Με βάση αυτά λοιπόν, η Μercedes συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για διάκριση, έχοντας "γράψει" και τους περισσότερους και τους πλέον απροβλημάτιστους γύρους, όπως και η Williams η οποία φορώντας κινητήρα Mercedes έκανε και αυτή πολύ καλή προετοιμασία και έγραψε πολύ καλούς χρόνους.

Μάλιστα, η συνέργεια με τη Μartini έδωσε άλλον αέρα στην ομάδα του sir Frank, την ώρα που ο Massa δεν... τσιγκουνεύεται στις δηλώσεις του και λέει ότι θα έχει πολύ καλή θέση στη γραμμή εκκίνησης, τονίζοντας όμως παράλληλα πως ουδείς δικαιούται να υποτιμά τη Red Bull.

Oι πολυπρωταθλητές λοιπόν της Red Bull μάλλον δυσκολεύονται να βρουν τα πατήματά τους με τον καινούργιο κινητήρα της Renault και αρκούνται να λένε πως απλώς δεν ελπίζουν σε νίκη στην Αυστραλία, τονίζοντας πως έχουν πολλά ακόμη να κάνουν έως ότου η RB10 γίνει 100% ετοιμοπόλεμη και ανταγωνιστική. Είναι η πρώτη φορά που οι "ταύροι" κρατούν τόσο χαμηλούς τόνους και μπαίνουν στο παιχνίδι με σαφή ηττοπάθεια (επί της ουσίας ξέρουν πολύ καλά τί τους γίνεται), αλλά τίποτα δεν αποκλείει ότι στη συνέχεια θα βρουν τα πατήματά τους και θα γίνουν ανταγωνιστικοί.

Προβλήματα και μάλιστα σημαντικά έχει και η Lotus, που έχασε και την πρώτη περίοδο των χειμερινών δοκιμών. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Romain Grosjean, ο οποίος ευθαρσώς είπε ότι δεν βλέπει τη νέα Ε22 να μπορεί να είναι ετοιμοπόλεμη πριν τον Απρίλιο.

Τέλος, μια άλλη υπολογίσιμη δύναμη, αυτή που ακούει στο όνομα McLaren, εντοπίζει στα προβλήματά της στον οικονομικό τομέα, αφού λίγες μέρες πριν τον πρώτο αγώνα της χρονιάς δεν έχει ακόμη βρει τον μεγάλο χορηγό- αντικαταστάτη της Vodafone.

Σε κάθε περίπτωση όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα στους "κόκκινους". Η ομάδα της Ferrari δεν έδειξε βασικές αδυναμίες στα δοκιμαστικά, αλλά δεν έδειξε ότι μπορεί και να κάνει τη διαφορά με το "καλημέρα". Ωστόσο, η συνύπαρξη των Raikkonen και Alonso κάτω από την ίδια στέγη, είναι από μόνη της μια αιτία να κοιτούν όλοι προς το κόκκινο στρατόπεδο, αναζητώντας την... οικογενειακή σύρραξη που θα εκτινάξει στα ύψη το δείκτη της τηλεθέασης.

Και μια και ο λόγος για τηλεθέαση, να σημειώσουμε πως η τηλεόραση του Alpha θα μεταδίδει φέτος τους αγώνες της F1, αλλά όχι και τα δοκιμαστικά και τις κατατακτήριες δοκιμές. Αυτά, μπορείτε να τα δείτε (μαζί με τον αγώνα βέβαια) και μάλιστα σε HD αν είστε συνδρομητές στον ΟΤΕ TV.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube