Σε τεχνητό κώμα πέρασε τη νύχτα ο Schumacher [νέα ενημέρωση]

Σε τεχνητό κώμα πέρασε τη νύχτα ο Schumacher [νέα ενημέρωση]

Το μεσημέρι το νεότερο ανακοινωθέν των γιατρών που τονίζουν την κρισιμότητα της κατάστασής του

Από ώρα σε ώρα, αναμένεται η νεότερη ενημέρωση από τους γιατρούς του νοσοκομείου της Grenoble για την κατάσταση της υγείας του Michael Schumacher. Σύμφωνα με ανακοινωθέν του νοσοκομείου η ενημέρωση είναι προγραμματισμένη για τις 12:00 ώρα Ελλάδας.
 
O Schumacher νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι μετά από τραυματισμό που είχε κάνοντας σκι στις γαλλικές Αλπεις.
Οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι ο Γερμανός θα κρατηθεί σε τεχνητό κώμα. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε τι θα συμβεί. Προσπαθούμε ώρα με την ώρα να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση. Είναι σε καταστολή και θεραπευτική υποθερμία 34-35 βαθμών ώστε να περιοριστούν οι αντιδράσεις του οργανισμού. Είναι πολύ νωρίς να πούμε τι πρόκειται να συμβεί και να κάνουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη. Μέχρι στιγμής ό,τι χρειάστηκε να γίνει, έγινε. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε αν θα αναρρώσει. Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε την απάντηση ακόμα. Το βέβαιο είναι ότι αν δεν φορούσε κράνος δεν θα ήταν εδώ μαζί μας τώρα», δήλωσε ο επικεφαλής των αναισθησιολόγων του νοσοκομείου, Jean-Francois Payen.
 
Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο Schumi χειρουργήθηκε μόνο μια φορά μέχρι στιγμής για να περιοριστεί η ζημιά στον εγκέφαλο, αλλά και να περιοριστεί η εγκεφαλική πίεση από την αιμοραγία.
 
«Το κράνος δεν ήταν αρκετό για να τον προστατεύσει, αλλά βοήθησε σημαντικά. Χωρίς αυτό δεν θα ζούσε», σχολίασε από την πλευρά του ο καθηγητής νευροχειρουργικής Stephan Chabarde. 
Η μαγνητική τομογραφία έδειξε εκτεταμένη εγκαφαλική βλάβη, παρά το γεγονός ότι μετά το ατύχημα διατηρούσε τις αισθήσεις του. 

Ο Gerard Saillant, γιατρός ειδικός στις κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις αλλά και αυτές της σπονδυλικής στήλης και φίλος του Γερμανού μια και ήταν αυτός που τον παρακολουθούσε όταν έσπασε το πόδι του το 1999 στο GP τησ Βρετανίας, δεν εξέφερε γνώμη για την κατάσταση του Schumacher, λέγοντας ότι βρίσκεται στο νοσοκομείο ως φίλος και όχι ως γιατρός. 
 
Στο πλευρό του 7 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή βρίσκονται εκτός από τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά , και ο πατέρας του Rolf, καθώς και ο αδερφός του Ralf.
Τέλος έξω από το νοσοκομείο έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία αλλά και φίλοι του Παγκόσμιου Πρωταθλητή που αγωνιούν για την υγεία του.
 
Για τους τελευταίους μάλιστα, κάποια στιγμή η αστυνομία αναγκάστηκε να πάρει μέτρα για να τους απομακρύνει από τον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube