Ρεκόρ για τον Alonso, που ξεπέρασε σε βαθμούς τον Schumacher

Ρεκόρ για τον Alonso, που ξεπέρασε σε βαθμούς τον Schumacher

Ο Fernando Alonso δήλωσε πως ο τίτλος χάθηκε για φέτος, αλλά περήφανος που έγινε ο οδηγός με τους περισσότερους βαθμούς στην ιστορία της Formula 1.

Με την τέταρτη θέση που κατέκτησε στο Grand Prix Ιαπωνίας, ο Fernando Alonso έφτασε τους 1.571 βαθμούς στην καριέρα του στη Formula 1, σημειώνοντας νέο ρεκόρ. Ο Ισπανός οδηγός της Ferrari πέρασε στη σχετική λίστα τον Michael Schumacher, που είχε μαζέψει 1.566 βαθμούς στην καριέρα του και είναι πλέον ο οδηγός με τους περισσότερους βαθμούς στην ιστορία του αθλήματος.

«Είμαι πολύ περήφανος που έγινα ο οδηγός με τους περισσότερους βαθμούς στην ιστορία της Formula 1. Μπορεί το σύστημα βαθμών να άλλαξε πριν από μερικά χρόνια και πλέον να μαζεύουμε περισσότερους, αλλά όταν κάποιος με προσπεράσει στους βαθμούς, κανείς δεν θα θυμάται πιο ήταν το σύστημα βαθμών οπότε προς το παρόν το απολαμβάνω», δήλωσε ο Ισπανός που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον φετινό τίτλο που αγώνα με αγώνα απομακρύνεται όλο και περισσότερο.

«Ακόμα κι αν ο Vettel δεν τερματίσει σε όλους τους εναπομείναντες αγώνες, θα πρέπει και πάλι να τους κερδίσω σχεδόν όλους, οπότε θεωρώ πως ο τίτλος για φέτος έχει κριθεί. Έχουμε διαφορετικούς στόχους τώρα. Θα συνεχίσουμε να βάζουμε τα δυνατά μας σε κάθε  Grand Prix και όταν ο Vettel κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα θα τον συγχαρούμε» κατέληξε ο Alonso.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube