Raikkonen και Alonso: «πάμε για βάθρο»

Raikkonen και Alonso: «πάμε για βάθρο»

O Kimi Raikkonen και ο Fernando Alonso πιστεύουν ότι η Ferrari μπορεί να στοχεύσει μια θέση στο βάθρο του πρώτου αγώνα της χρονιάς, αυτή την Κυριακή στη Μελβούρνη.

Αν και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα για τη σειρά ανταγωνιστικότητας των ομάδων πριν το Αυστραλιανό GP, οι οδηγοί της Ferrari δήλωσαν αισιόδοξοι ότι η ομάδα τους μπορεί να αρχίσει δυνατά τη σεζόν.

Ο Raikkonen δήλωσε ότι ήταν αδύνατο να πει αν η Ferrari είναι σε θέση να κοντράρει το φαβορί, τη Mercedes, για τη νίκη, όμως πιστεύει πως η ομάδα του μπορεί να είναι ανάμεσα στις πρώτες. 

«Είναι δύσκολο να πω [αν η Ferrari μπορεί να νικήσει]», δήλωσε. «Αυτός είναι σίγουρα ο στόχος, αλλά υπάρχουν τόσες άγνωστες μεταβλητές αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Ίσως να μην είχαμε τις καλύτερες δοκιμές τις τελευταίες μέρες, αλλά νομίζω πως κάναμε τα περισσότερα από αυτά που προγραμματίζαμε να κάνουμε.

«Πρέπει να δούμε πώς θα αρχίσουμε, να προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε εκεί, να τερματίσουμε τον αγώνα και ελπίζουμε να ανέβουμε στο βάθρο, τουλάχιστον.

«Ας κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και θα δούμε πού θα καταλήξουμε. Αν τα κάνουμε όλα σωστά, θα πρέπει να είμαστε ανάμεσα στους πρώτους».

Ο Alonso συμφωνεί ότι το βάθρο είναι μέσα στις δυνατότητες της Ferrari, προσθέτοντας: «Χρειάζεται να δούμε πού είμαστε, πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε. Νομίζω ότι δεν πρέπει να είμαστε ούτε πολύ απαισιόδοξοι ούτε πολύ αισιόδοξοι, αφού είναι ένας αγώνας όπου όλοι θα πάνε στα τυφλά όσον αφορά στην ανταγωνιστικότητα.

«Αν τα κάνουμε όλα σωστά, τότε οι βαθμοί ή ακόμα και το βάθρο είναι πιθανά. Αν κάνουμε ένα πολύ μικρό λάθος, ίσως χαθεί ο αγώνας φέτος. Πρέπει να συγκεντρωθούμε εκατό τοις εκατό».

Ο Alonso πάντως είναι βέβαιος ότι το αποτέλεσμα του Σαββατοκύριακου δεν θα δώσει μια τελική ένδειξη των πιθανοτήτων για τίτλο, αφού η εξέλιξη θα είναι εξαιρετικά γρήγορη.

«Ο πρώτος αγώνας ή οι δύο πρώτοι αγώνες θα είναι λιγότερο αντιπροσωπευτικοί φέτος απ’ ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη χρονιά», είπε όταν οι συνάδελφοί μας του Autosport τον ρώτησαν για το ενδεχόμενο αλλαγής της κατάταξης ανταγωνιστικότητας των ομάδων στην αρχή της αγωνιστικής σεζόν.

«Προτιμώ να αρχίσουμε καλά και οι άλλοι να μας κυνηγούν – αλλά θα δούμε. Η Mercedes δείχνει δυνατή, όπως είδαμε στις δοκιμές, αλλά ήταν απλά δοκιμές. Θα δούμε ποια είναι η πραγματικότητα.

«Το ίδιο ισχύει και για τη Red Bull. Πολλοί μιλούν για τα προβλήματά της, αλλά μπορεί να πάμε στον πρώτο αγώνα και να είναι μπροστά. Θα τα ανακαλύψουμε όλα από την αρχή, αλλά εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε στα δικά μας που είναι ήδη πολλά».

Την  πεποίθηση του Ισπανού ότι η Ferrari θα αντιδράσει αν δεν αρχίσει καλά τη χρονιά, την έχει και ο Raikkonen.

«Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε και, αν άλλες ομάδες είναι ταχύτερες, αυτό συμβαίνει κάποιες φορές. Όμως δεν έχουμε κάνει ακόμα αγώνα.

«Όπου και να είμαστε [από πλευράς επιδόσεων], ξέρουμε ότι έχουμε δουλειά να κάνουμε – και θα την κάνουμε.

«Όποια κι αν είναι η κατάσταση την Κυριακή, θα προσπαθήσουμε να τη γυρίσουμε και να τη βελτιώσουμε».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube