Ποιος είναι ο Mattiacci και γιατί τον επέλεξε η Ferrari

Ποιος είναι ο Mattiacci και γιατί τον επέλεξε η Ferrari

Οι επικεφαλής της Ferrari είναι πεπεισμένοι ότι ο σχετικά άγνωστος Marco Mattiacci είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται η ομάδα της F1 για να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Ο Mattiacci έχει ήδη συμμετάσχει σε μακρές συναντήσεις στο Maranello αυτή την εβδομάδα και θα πιάσει δουλειά άμεσα, στο pit-wall του GP Κίνας, αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ενώ κάποια μεγάλα ονόματα μέσα από το σπορ θα συγκέντρωναν το φως της δημοσιότητας ως αντικαταστάτες του Stefano Domenicali, η Ferrari θεώρησε πιο σημαντικό το να βρει κάποιον που να γνωρίζει την οργάνωση της εταιρείας αντί να έχει γνώση της F1.

Ενώ το να μάθει κανείς πώς λειτουργεί το σπορ είναι δύσκολη υπόθεση, εντούτοις θεωρήθηκε λιγότερο περίπλοκο από το να μάθει τις μηχανορραφίες μέσα στο Maranello.

Στο πρόσωπο του Mattiacci, η Ferrari βρήκε κάποιον που ξέρει καλά τα εσωτερικά της, αφού έχει γίνει golden boy με τα επιτεύγματά του στην ανάπτυξη της φίρμας στην αγορά της Άπω Ανατολής και των ΗΠΑ.

Αφού ήρθε στη Ferrari από την Jaguar το 1999, ο Mattiacci δούλεψε στη Μέση Ανατολή και στη συνέχεια ανέλαβε το λανσάρισμα της Maserati στις ΗΠΑ.

Τον Ιούνιο του 2006 προήχθη σε πρόεδρο και CEO της Ferrari Ασίας και Ειρηνικού, πριν πάρει την αντίστοιχη θέση για τη Βόρεια Αμερική.

Το κίνητρο και οι διοικητικές του ικανότητες βοήθησαν τη Ferrari να αυξήσει κατά 20% τις πωλήσεις της στις ΗΠΑ, που έγιναν και η μεγαλύτερη αγορά για την εταιρεία. Γι’ αυτό του το επίτευγμα, ο Mattiacci βραβεύτηκε ως Αυτοκινητικό Στέλεχος της Χρονιάς 2012.

Μέσω της δουλειάς του, ο Mattiacci ήρθε σε επαφή με το παγκόσμιο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ferrari, ειδικά στα σπορ GT, και τράβηξε την προσοχή του Di Montezemolo ως ένας από τους πιο λαμπρούς νεαρούς μάνατζερ της εταιρείας.

Ο Di Montezemolo πιστεύει ότι οι δεξιότητες του Mattiacci θα βοηθήσουν την ομάδα της F1 να πάει μπροστά και να ξεπεράσει το απογοητευτικό ξεκίνημά της το 2014.

Πέρα από το ότι θα βελτιώσει τη λειτουργία της Scuderia, η Ferrari πιστεύει ότι ο Mattiacci θα τη βοηθήσει και να εκμεταλλευτεί καλύτερα τις δομικές και εμπορικές δυνατότητες του τμήματος αυτοκινήτων δρόμου, όπως έκανε η Mercedes, για να σπρώξει την ομάδα μπροστά.

Είναι πολύ σημαντικό το ότι ο Mattiacci απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της ανώτατης διοίκησης, διότι αυτό θα τον διευκολύνει να κάνει τις αλλαγές που θα κρίνει απαραίτητες.

Επίσης ο Mattiacci δεν έχει παρελθόν στην F1, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να έχει μια φρέσκια προσέγγιση στα προβλήματα ώστε να βοηθήσει την ομάδα να ανταποκριθεί καλύτερα στις σημερινές ανάγκες του σπορ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube