Οβελίας με... κινέζικη συνταγή [video]

Οβελίας με... κινέζικη συνταγή [video]

Η τέταρτη αναμέτρηση της χρονιάς, την Κυριακή, στην πίστα στη Σαγκάη

Με τη Mercedes να δείχνει πως εξακολουθεί να είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού τα... πασχαλινά αγωνιστικά τσουγκρίσματα αναμένεται να αφορούν τις πιο πίσω θέσεις και τις λοιπές ομάδες, εκτός αν οι Rosberg και Hamilton θελήσουν να δώσουν και σε αυτό το GP λίγη αίγλη από το προηγούμενο.

Nα θυμίσουμε πως στον προηγούμενο αγώνα, οι μονομαχίες ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Mercedes κράτησαν σχεδόν ως τον τελευταίο γύρο, δίνοντας προστιθέμενη αξία στον αγώνα, μαζί βέβαια και με τις μάχες που έγιναν για τις πιο πίσω θέσεις.

Το ερώτημα είναι αν οι λοιποί πλην Mercedes θα αποδειχθούν αρκούντως ανταγωνιστικοί με τα φώτα της δημοσιότητας αυτή της φορά να πέφτουν λιγότερο στη Red Bull και περισσότερο στη Ferrari. Και αυτό γιατί οι "κόκκινοι" εμφανίστηκαν καταρχήν "θυμωμένοι" δια στόματος των δύο τους πιλότων οι οποίοι μίλησαν για υποδεέστερα μονοθέσια αυτών του ανταγωνισμού, ενώ στη συνέχεια η (υποχρεωτική) αλλαγή ηγεσίας στην ομάδα έδειξε τη δυσαρέσκεια σε επίπεδο κορυφής για τα έως τώρα αποτελέσματα. Ο νέος "αρχηγός" λοιπόν που ακούει στο όνομα Μarco Mattiacci, καλείται να αποδείξει πως δεν βρέθηκε στη συγκεκριμένη θέση σαν μια "λύση ανάγκης", την ώρα που όλοι είναι βέβαιοι πως εκ των πραγμάτων βρίσκεται σε πολύ δυσχερή θέση, μην έχοντας την περίοδο χάριτος που όλοι οι νεοφερμένοι σε μια επιτελική θέση είθισται να έχουν.

Κατά τα λοιπά, τα προγνωστικά είναι ανοικτά, με όλους να διεκδικούν με αξιώσεις μια από τις θέσεις 3 και πίσω... Και η Williams και η McLaren όπως και οι "ταύροι" θα παλέψουν για το χαμηλότερο σκαλί του βάθρου και... κάτω, με την καλύτερη τοποθέτηση για οιονδήποτε εξ' αυτών να αποτελεί έκπληξη.

Η πίστα στην Κίνα είναι αρκούντως απαιτητική (και αυτή έχει σχεδιαστεί από τον Hermann Tilke με συνολικό κόστος τα 400 εκατ. δολάρια με το βασικό της χαρακτηριστικό να είναι το μεγάλο της πλάτος και η ευθεία της των 1.370 μέτρων που είναι η μεγαλύτερη όλων.

Ετσι, οι απαιτήσεις σε ό,τι αφορά στις ρυθμίσεις έχουν να κάνουν με το φρενάρισμα από μεγάλες ταχύτητες, τη σταθερότητα σε αυτό, καθώς και την υψηλή τελική ταχύτητα, την ώρα που μεγάλη καταπόνηση δέχονται και τα ελεστικά ειδικά στα δυνατά φρεναρίσματα.

GP Κίνας - Shanghai
Μήκος πίστας 5,451 km
Αριθμός γύρων 56
Απόσταση αγώνα 305,066 km
Ρεκόρ γύρου 1:32.238 (Μichael Schumacher, 2004)
Πρώτο GP 2004
Νικητής 2013 Fernando Alonso (Ferrari)
Pole position 2013 Lewis Hamilton (Mercedes AMG Petronas)

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ
2013 Fernando Alonso (Ferrari)
2012 Nico Rosberg (Mercedes AMG Petronas)
2011 Lewis Hamilton (ΜcLaren Mercedes)
2010 Jenson Button (ΜcLaren Mercedes)
2009 Sebastian Vettel (Red Bull)
2008 Lewis Hamilton (ΜcLaren Mercedes)
2007 Kimi Raikkonen (Ferrari)
2006 Michael Schumacher (Ferrari)
2005 Fernando Alonso (Renault)
2004 Rubens Barrichello (Ferrari)
 
Το GP της Κίνας στην TV
Παρασκευή
Ελεύθερες δοκιμές 1 05:00 (OTE TV)
Ελεύθερες δοκιμες 2 09:00 (OTE TV)
Σάββατο
Ελεύθερες δοκιμές 3 06:00 (OTE TV)
Κατατακτήριες δοκιμές 09:00 (OTE TV)
Κυριακή
Αγώνας 10:00 (OTE TV - 14:00 Alpha TV, μαγνητοσκόπηση)

Δείτε ανασκόπηση του περυσινού αγώνα

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube