Ο Ricciardo κάνει με το πλάι όλη την πίστα της Μελβούρνης [video]

Ο Ricciardo κάνει με το πλάι όλη την πίστα της Μελβούρνης [video]

Στο περιθώριο των δοκιμών για το GP ο οδηγός της red Bull δοκίμασε έναν… άλλο τρόπο οδήγησης στην πίστα.

Συνήθως οι οδηγοί της Formula1 δεν βλέπουν το δρόμο από το πλάι του αυτοκινήτου και αν αυτό γίνει τότε μάλλον πρόκειται για ατύχημα.

Η οδήγηση με γραμμές και όχι πλαγιολισθήσεις είναι το ζητούμενο, σε αντίθεση με τους μετρ του ντριφταρίσματος που έχουν μάθει να βλέπουν το δρόμο από το πλαϊνό παράθυρο.
Ωστόσο, ευκαιρίας δοθείσης δεν αρνούνται να παίξουν και αυτοί (παιδιά είναι άλλωστε…) και ιδού πως ο Daniel Ricciardo βρέθηκε δίπλα στον μετρ του είδους Mad Mike (το κανονικό του όνομα είναι Mike Whiddett), σε ένα ειδικά για την περίσταση διαμορφωμένο Mazda MX-5 (1200 hp, 26B twin turbo).
Αφού έκανε μια βόλτα ως συνοδηγός βλέποντας την πίστα με… άλλο μάτι, στη συνέχεια κάθισε αυτός στο πηδάλιο και όπως φαίνεται και στο βίντεο δεν τα πήγε καθόλου άσχημα.
Ποιος είπε ότι ο οδηγοί της F1 δεν τόχουν στο κοντρόλ;

Για τον Νεοζηλανδό Mad Mike ήταν η πρώτη φόρα που μπήκε στη συγκεκριμένη πίστα και όπως δήλωσε  πρόκειται για μια πολύ γρήγορη πίστα για να κάνεις drift, αλλά τα καταφέραμε να κάνουμε κάποια ωραία περάσματα.
Από την πλευρά του ο Ricciardo έδειξε την ευτυχία του με το γνωστό του πλατύ χαμόγελο και είπε πώς αυτός δεν είναι ο τρόπος που εμείς οδηγούμε κανονικά όταν προσπαθούμε να πάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, όμως μαζί με τον Mike, ακόμη και με το πλάι, πήγαμε αρκετά γρήγορα…

Δείτε το βίντεο με τα περάσματα των δύο οδηγών. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube