Ο Massa στη Williams από το 2014

Ο Massa στη Williams από το 2014

Ο Felipe Massa θα αγωνίζεται με τη Williams το 2014, δίπλα στον Valtteri Bottas, όπως ανακοίνωσε επίσημα η βρετανική ομάδα.

Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει επίσης την αποχώρηση του Pastor Maldonado, η οποία συνεπάγεται λογικά και την αποχώρηση του μεγάλου χορηγού της Williams, της γιγαντιαίας εταιρείας πετρελαίων PDVSA της Βενεζουέλας – αν και η ομάδα αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.

Ο Massa έγινε διαθέσιμος για το 2014 αφού η Ferrari αποφάσισε να τον αντικαταστήσει με τον Kimi Raikkonen, και ο επικεφαλής της Williams, o Sir Frank Williams, αποκάλυψε ότι η πείρα του Βραζιλιάνου οδηγού ήταν το βασικό κριτήριο που τον επέλεξαν για να υπογράψει ένα «πολυετές συμβόλαιο».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να ανακοινώσουμε την οδηγική σύνθεση της ομάδας μας για το 2014 και να καλωσορίσουμε τον Felipe στην οικογένεια της Williams», είπε. «Είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο κι ένας πραγματικός μαχητής στην πίστα. Φέρνει επίσης έναν πλούτο εμπειριών καθώς ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας».

O Massa περιέγραψε το να αγωνίζεται με τη Williams ως όνειρο και αναφέρθηκε στο δεσμό μεταξύ των δύο χωρών που έχει δημιουργηθεί από το γεγονός ότι πολλοί Βραζιλιάνοι αγωνίστηκαν για τη Βρετανία στο παρελθόν.

Ο 32χρονος Massa θα είναι ο έκτος Βραζιλιάνος που θα οδηγήσει για τη Williams, μετά τον Ayrton Senna, τον Bruno Senna, τον Nelson Piquet, τον Rubens Barrichello και τον Antonio Pizzonia.

«Η Williams είναι μία από τις πιο επιτυχημένες και τις πιο σημαντικές ομάδες όλων των εποχών στη Formula 1», δήλωσε ο Massa.

«Όταν ήμουν παιδί, πάντα ονειρευόμουνα να αγωνιστώ με τη Williams, τη Ferrari ή τη McLaren, και είμαι ευτυχής που υπέγραψα με άλλη μια εμβληματική ομάδα μετά τη Ferrari. Είναι επίσης ωραίο να θυμηθούμε ότι μερικοί από τους καλύτερους Βραζιλιάνους οδηγούς αγωνίστηκαν με τη Williams και δημιούργησαν έναν ισχυρό εθνικό δεσμό με την ομάδα.

«Με μια τόσο μεγάλη αλλαγή στους κανονισμούς το 2014, ελπίζω η πείρα μου να αποδειχτεί χρήσιμη στην ομάδα, στην προσπάθειά της να προχωρήσει μετά από μια δύσκολη περίοδο. Από τότε που άρχισα τους αγώνες δεν θυμάμαι τόσο πολλούς νέους κανονισμούς σε μια σεζόν και είμαι πλήρως έτοιμος να δουλέψω με όλους στο Grove ώστε να βρούμε τη σωστή κατεύθυνση.   

«Έχω ισχυρό κίνητρο για να αρχίσω τη σκληρή δουλειά ευθύς εξαρχής, γι’ αυτή τη συναρπαστική νέα πρόκληση στην καριέρα μου».

Η αναπληρώτρια επικεφαλής της ομάδας, Claire Williams, δήλωσε: «Η σταθερότητα από το να έχουμε και τους δύο οδηγούς μας με πολυετή συμβόλαια, τη Mercedes-Benz ως συνεργάτη μας στους κινητήρες και μια ισχυρή οικονομική βάση, όλα θα συμβάλλουν στη μελλοντική επιτυχία της Williams F1 Team».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube